ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Α.Τσίπρας ετοιμάζει τις επόμενες κρίσιμες συναντήσεις και ταξίδια στο εξωτερικό

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Α.Τσίπρας ετοιμάζει τις επόμενες κρίσιμες συναντήσεις και ταξίδια στο εξωτερικό

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί σήμερα και αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας, διακόπτοντας τις ολιγοήμερες διακοπές του, καθώς η αντζέντα για μετά τον Δεκαπενταύγουστο είναι πλούσια και τα θέματα που πρέπει να διαχειριστεί κρίσιμα. Αιχμή του δόρατος είναι η πορεία της οικονομίας, η δεύτερη αξιολόγηση και η “μάχη” για την απομείωση του χρέους όπως και το πεδίο της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στους υπουργούς στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι μελετάει τα επόμενα κυβερνητικά βήματα σε συσκέψεις που έχει με τους στενούς του συνεργάτες.

Οι επόμενοι  σταθμοί

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρωθυπουργική ατζέντα, πάντως, είναι γεμάτη και οι εως τώρα προγραμματισμένες δραστηριότητες  του κ. Τσίπρα για το επόμενο διάστημα είναι οι εξής:

  • 25 Αυγούστου θα δώσει το “παρών” στις εργασίες των Σοσιαλδημοκρατών στο Παρίσι. Οι συνέπειες του brexit, η τρομοκρατία και ο τρόπος που μπορούν να συμβάλλουν οι προοδευτικές δυναμεις στις ευρωπαϊκές εξελίξεις θα τεθούν επί τάπητος.
  • 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η λεγόμενη Σύνοδος των χωρών του Νότου, παρουσία 6 ηγετών. Το Μέγαρο Μαξίμου προσβλέπει στο να διαμορφωθεί μια κοινή ατζέντα για τις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν άμεσα για την επόμενη μέρα της Ευρώπης προκειμένου να αναβαθμίστεί η διαπραγματευτική θέση για κάθε μια από τις μεσογειακές χώρες. 
  • 10 Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη ΔΕΘ. Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιήσει ομιλία, ενώ το πρόγραμμά του δεν έχει οριστικοποιηθεί.
  • 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στη Μπρατισλάβα. Οικονομία, ανάπτυξη,  προσφυγικό – μεταναστευτικό και το Brexit, θα είναι τα βαςικά ζητήματα της ατζέντας.
  • 22-24 Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί για δεύτερη φορά στην ετήσια  Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.