ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αναστολή κάθε οικοδομικής δραστηριότητας για ένα χρόνο στο Δέλτα Αξιού

Αναστολή κάθε οικοδομικής δραστηριότητας για ένα χρόνο στο Δέλτα Αξιού

Αναστολή κάθε οικοδομικής δραστηριότητας για ένα χρόνο, επιβάλλει το υπουργείο Περιβάλλοντος για την περιοχή του εθνικού πάρκου «Δέλτα Αξιού». Στόχος είναι να αντιμετωπίσει κάθε λογής οικιστικές και επενδυτικές πιέσεις, προτού εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα καθορίζονται οι όροι και περιορισμοί δόμησης στην ευρύτερη περιοχή, όπως άλλωστε επιβάλλει και πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Η περιοχή «Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα – Ευρύτερη περιοχή – Αξιούπολη», αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα οικοσυστήματα της Βόρειας Ελλάδας, το οποίο ανήκει στο δίκτυο Natura και θεσμοθετήθηκε σε «Εθνικό Πάρκο» τον Μάιο του 2009 με κοινή υπουργική απόφαση τεσσάρων υπουργών. Με έκταση 388.000 στρεμμάτων, η περιοχή έχει την ιδιαιτερότητα και το μειονέκτημα να βρίσκεται ανάμεσα σε μεγάλα αστικά κέντρα με σημαντικότερο εκείνο της Θεσσαλονίκης, γεγονός που δημιουργεί ισχυρούς κινδύνους.

Όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης του πάρκου, από τις μεγαλύτερες «πληγές» της περιοχής είναι η αυθαίρετη δόμηση και η πίεση από την οικιστική και βιομηχανική ανάπτυξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εξαιτίας της γειτνίασης με τη βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης υπάρχει πίεση για ανάπτυξη εμπορευματικών, βιοτεχνικών ή βιομηχανικών δράσεων εντός της προστατευόμενης περιοχής. Η πίεση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τον χωροταξικό σχεδιασμό της προστατευόμενης περιοχής και εναντιώνεται σε ευρωπαϊκές οδηγίες και την ελληνική νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος. Επιπλέον, πολυάριθμες παράγκες και αυθαίρετα μικρά κτίσματα στο παράκτιο τμήμα από το Καλοχώρι προς τη Χαλάστρα, αλλά σε μικρότερο βαθμό και στις εκβολές του Λουδία, αλλοιώνουν το τοπίο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.