ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ανησυχία στην Κυβέρνηση από τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Ανησυχία στην Κυβέρνηση από τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Ο Αλέξης Τσίπρας διέκοψε τις καλοκαιρινές διακοπές και σήμερα θα βρεθεί στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Μετά το Δεκαπενταύγουστο το Μαξίμου πρέπει να διαχειριστεί μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία για την αυξητική τάση των προσφυγικών ροών στα νησιά, όπου ήδη βρίσκονται εγκλωβισμένοι πάνω από 10.000 μετανάστες.

Ταυτόχρονα όμως η εκλογολογία που παραμένει στην ατζέντα φαίνεται να προβληματίζει το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Τα σενάρια που διακινούνται θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να οδηγεί τη χώρα σε εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες.

Από το Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βάλει στην πολιτική συζήτηση το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών προκαλώντας ένα κλίμα αβεβαιότητας και πολιτικής αστάθειας και επιμένουν ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές της συγκυβέρνησης τους περιμένει ένα καυτό Φθινόπωρο. Εκτός από τον ΕΝΦΙΑ και τις μειώσεις στις συντάξεις έχουν μπροστά τους τη δεύτερη αξιολόγηση που ξεκινά σε λίγες ημέρες, καθώς και τα έσοδα του Αυγούστου, τα οποία αν εμφανιστούν μειωμένα τότε ξεκινάει αναπόφευκτα ένας κύκλος με νέα μέτρα και η συζήτηση για ενεργοποίηση του κόφτη.

Από τη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν πάντως ότι η συζήτηση για πρόωρες εκλογές είναι κάτι που συντηρείται από την πλευρά της κυβέρνησης και από το γεγονός ότι η ΝΔ εμφανίζει ανοδική τάση στις δημοσκοπήσεις. Μάλιστα η ΝΔ μιλάει πλέον ανοιχτά για αυτοδυναμία στις εκλογές και εκτιμά ότι αν γίνουν πρόωρες θα έχουν ως στόχο να κόψουν την αυτοδυναμία της ΝΔ.

«Σ’ ένα περιβάλλον πολλαπλών αδιεξόδων ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σοβαρών πολιτικών εξελίξεων. Υπ’ αυτήν την έννοια οι εκλογές δεν μπορεί να αποκλεισθούν και γι’ αυτό -για εμάς τουλάχιστον- δεν θα είναι αιφνιδιασμός», έλεγε προ ημερών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. Μάλιστα συμπλήρωνε ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία της ΝΔ καθώς «είναι η αδιαμφισβήτητη πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και η μόνη εναλλακτική λύση για τους πολίτες που ασφυκτιούν στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ».

«Η Νέα Δημοκρατία, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει καλύψει τεράστια απόσταση αποδοχής της από την κοινωνία. Σήμερα είναι η αδιαμφισβήτητη πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας και η μόνη εναλλακτική λύση για τους πολίτες που ασφυκτιούν στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Η αυτοδυναμία λοιπόν είναι εφικτή. Υπάρχουν βέβαια δύο προϋποθέσεις: συνέπεια στον στόχο και σκληρή δουλειά όλων μας, μέχρι την ώρα που θα κλείσει η τελευταία κάλπη των επόμενων εκλογών, όποτε κι αν αυτές γίνουν», δηλώνει χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.