ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μήνυμα Τσίπρα στο Βερολίνο για τις γερμανικές αποζημιώσεις από το μαρτυρικό χωριό της Άρτας: «Απαιτούμε έμπρακτη αναγνώριση» (βίντεο)

Μήνυμα Τσίπρα στο Βερολίνο για τις γερμανικές αποζημιώσεις από το μαρτυρικό χωριό της Άρτας: «Απαιτούμε έμπρακτη αναγνώριση» (βίντεο)

Από το μαρτυρικό χωριό της Άρτας, το Κομμένο ο πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στο Βερολίνο για τις γερμανικές αποζημιώσεις από τη ναζιστική θηριωδία.

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, δεν ξεχνά την ιστορία της. Δεν ξεχνά τις σφαγές και τα εγκλήματα πολέμου του ναζιστικού γερμανικού στρατού. 

Και απαιτεί την έμπρακτη αναγνώρισή τους και από τη σημερινή γερμανική κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση 73 ετών».

Και ο πρωθυπουργός τόνισε με νόημα: «Και αυτό το ηθικό, πρωτίστως, και πολιτικό χρέος δεν είναι μονάχα χρέος απέναντι στο ελληνικό λαό, αλλά απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Απέναντι στον ίδιο τον γερμανικό λαό. Απέναντι στα εκατομμύρια θύματα του ναζισμού σε όλη την Ευρώπη. 

Είναι ένα χρέος ιστορικό απέναντι στην ίδια την δικαιοσύνη και την ειρήνη. Και αυτόν τον αγώνα τον πιστεύουμε και θα τον συνεχίσουμε μέχρι τέλους και σε όλα τα επίπεδα. 

Όχι σαν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, όχι με προχειρότητα και βιασύνη. Αλλά με σχέδιο, στρατηγική και ισχυρή νομική τεκμηρίωση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.