ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Γ.Μουζάλας: «Έγκλημα για τη ΝΔ η φιλοξενία προσφύγων;»

Γ.Μουζάλας: «Έγκλημα για τη ΝΔ η φιλοξενία προσφύγων;»

«Η Ε.Ε επεξεργάζεται ένα νέο Δουβλίνο, σε πολύ καλό σημείο οι σχετικές συζητήσεις», τόνισε σήμερα ο αρμόδιος για το προσφυγικό υπουργός Γιάννης Μουζάλας.

Με αφορμή τις αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ για το ενδεχόμενο μεταφοράς χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη Κρήτη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για ροή ψεμάτων και για συντονισμό κομματιού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ακροδεξιά της Ευρώπης. Στην συζήτηση παρενέβη η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ευβοίας, Χαρά Νίκα.

«Στα ανυπόστατα δημοσιεύματα, που αφηγούνται ότι η Γερμανία θα επέστρεφε χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα, τα διέψευσε με ανακοίνωσή του και το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας», επεσήμανε ο κ. Μουζάλας κάνοντας λόγο για  «ροή ψεμάτων» , τονίζοντας ότι «αυτοί οι οποίοι μεταδίδουν αυτή την προπαγάνδα έχουν ονοματεπώνυμο και θα πρέπει να λογοδοτήσουν».

«Από την άλλη πλευρά όμως», πρόσθεσε ο υπουργός «από τις πρώτες μέρες των προσφυγικών ροών, έγινε σαφές ότι το πλαίσιο της συνθήκης του Δουβλίνου για τους πρόσφυγες δεν είναι επαρκές και θα πρέπει να ανανεωθεί». «Μάλιστα», αποκάλυψε ο κ. Μουζάλας, «η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει σειρά επαφών για το νέο Δουβλίνο, ενώ πρωτοβουλίες θα αναλάβει και ο πρωθυπουργός».

«Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν η ολόκληρη η ΝΔ θεωρεί έγκλημα την φιλοξενία προσφύγων και υπακούει σε ακραίους κύκλους της Ευρωπαϊκής δεξιάς με την οποία συντονίζονται πολλά στελέχη στην ΝΔ», σημείωσε επίσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Παρ’ όλες τις προσπάθειες στρέβλωσης της πραγματικότητας, είχαμε άριστη συνεργασία με τους δημάρχους, οι οποίοι ήταν αρκετά ενημερωμένοι και τους καθησυχάσαμε ότι η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει για σωστή πληθυσμιακή κατανομή σε περίπτωση που χρειαστεί», συμπλήρωσε ο κ. Μουζάλας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.