Συνεδριάζει το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο – Στο επίκεντρο η ανάπτυξη εν’ όψει ΔΕΘ και η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου

Συνεδριάζει το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο – Στο επίκεντρο η ανάπτυξη εν’ όψει ΔΕΘ και η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου

Διαδοχικές συσκέψεις με συνεργάτες και κυβερνητικά στελέχη πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας, με κεντρικό ζήτημα την ανάπτυξη και με το βλέμμα στραμμένο στη ΔΕΘ. Το μότο του Πρωθυπουργού είναι, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ότι «δεν έχει σημασία μόνο να μεγαλώνει η πίτα αλλά και να μοιράζεται πιο δίκαια».

Το κυβερνητικό έργο, οι επαφές του Πρωθυπουργού με τους ευρωπαίους ηγέτες και η ατζέντα με τα ζητήματα του κοινοβουλευτικού έργου με το άνοιγμα της Βουλής είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στο άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 13:00.

Ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου. Μία μέρα πριν θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των Ευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου. Στη Σύνοδο θα λάβουν μέρος οι ηγέτες της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Κύπρου και της Ελλάδας. Βασική επιδίωξη των ευρωπαίων ηγετών είναι η διερεύνηση της δυνατότητας των χωρών της Μεσογείου να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή ατζέντα, σε θέματα όπως η υπεράσπιση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, η ανάπτυξη και το προσφυγικό, ζητήματα, για τα οποία, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας θα διαμορφώσει ι θα καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο προς συζήτηση.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΘ, η ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θα οργανωθεί σε δύο πυλώνες – τον αναπτυξιακό και τον κοινωνικό. Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης και τις προοπτικές της, τις οποίες αναμένεται να εντάξει στον μακροπρόθεσμο στόχο επανάκαμψης της χώρας και επιστροφής της σε κανονικούς ρυθμούς, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ανεργία και την μετανάστευση των νέων, με χρονικό ορίζοντα το 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει και απολογισμό του κυβερνητικού έργου, αναφέροντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης και το βαθμό στον οποίο αυτές υλοποιήθηκαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.