ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πώς η κυβέρνηση αξιοποίησε τη υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου και προκάλεσε αναταράξεις στη ΝΔ με σφοδρή κόντρα «καραμανλικών» και «μητσοτακικών»

Πώς η κυβέρνηση αξιοποίησε τη υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου και προκάλεσε αναταράξεις στη ΝΔ με σφοδρή κόντρα «καραμανλικών» και «μητσοτακικών»

Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και η παραπομπή σε δίκη του πρώην επικεφαλής της Ανδρέα Γεωργίου με την κακουργηματική κατηγορία της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων, αποδεικνύουν όχι μόνο πώς παραδόθηκε η Ελλάδα στα συμφέροντα των ξένων δυτικών κυβερνήσεων και της συμμορίας των δανειστών, αλλά φέρνει στην επιφάνεια τα “άπλυτα” των πολιτικών κομμάτων.

Και δεν μιλάμε μόνο για τον Γιώργο Παπανδρέου που έβαλε τη χώρα στην σκοτεινή περίοδο των μνημονίων υπογράφοντας την καταδίκη των Ελλήνων, αλλά για το σημερινό ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά και τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κυβέρνηση φέρεται να αξιοποίησε το “χαρτί” της υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ και Γεωργίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να εκθέσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Και όπως φαίνεται, το έχει καταφέρει δημιουργώντας μάλιστα και μείζονα εσωτερικά προβλήματα στα κόμματα και ιδίως στη ΝΔ.

Στην απόφαση της Δικαιοσύνης για παραπομπή του Α. Γεωργίου, του ανθρώπου που βαρύνεται για το “μαγείρεμα” των στατιστικών στοιχείων προκειμένου η Ελλάδα να μπει στα μνημόνια (θα αποδειχθεί με ποιών εντολή έδρασε), πρώτο το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να υπερασπιστεί τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ακολουθώντας τον Γιώργο Παπανδρέου, που έχει βγάλει σωρεία ανακοινώσεων για να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα του και να υπερασπιστεί την μνημονιακή του πολιτική.

Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε της Φώφης Γεννηματά έχει στο εσωτερικό του “πρωτεργάτες” της μνημονιακής πολιτικής, με πρώτον και καλύτερο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και έχει λόγους να ανησυχεί για τα Greek Statistics σπεύδοντας να μεταφέρει τις ευθύνες στην διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, όπως κάνει συνεχώς εδώ και χρόνια ο κ. Παπανδρέου.

Η στάση ωστόσο της ΝΔ, η οποία δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση προκειμένου να καταδικάσει τη δράση του Ανδρέα Γεωργίου, χωρίς απαραίτητα να επικροτεί την απόφαση της Δικαιοσύνης για παραπομπή του (θα ήταν κατανοητό από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αναδείξει την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ως καθοριστικής σημασίας για την είσοδο της χώρας στα μνημόνια) προκαλεί προβληματισμό και ερωτήματα.

Προκαλεί επίσης εσωκομματικές αντιδράσεις το γεγονός ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη επιτρέπει στον κ. Γεωργίου και την παρέα του και στα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης, όπως το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, και βεβαίως στον Γ. Παπανδρέου να κατηγορούν και να επιτίθενται στον Κώστα Καραμανλή για την διακυβέρνησης της χώρας επί των ημερών του.

Ούτε μία ανακοίνωση δεν βγήκε από την λεωφόρο Συγγρού (όσο λειτουργούσε εκεί το κόμμα) και τώρα από το Μοσχάτο να υπερασπιστεί η ΝΔ την πολιτική που εφάρμοσε την περίοδο 2004-2009 και να αποκρούσει τις κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του Κ. Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου από τον πρωθυπουργό της καταστροφής Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

Η στάση αυτή έχει προκαλέσει “πόλεμο” στη ΝΔ με τους “καραμανλικούς” να επιτίθενται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον καλούν να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν έχει λάβει θέση στην υπόθεση Γεωργίου και επιτρέπει να σπιλώνεται η παράταξη κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχουν μάλιστα πληροφορίες που λένε πώς από την υπόθεση αυτή ο Κυριακός Μητσοτάκης θα βγει βαριά “λαβωμένος” και ίσως δεν καταφέρει ποτέ να οδηγήσει τη ΝΔ στην εξουσία. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος για τον οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να έχει αναλάβει ρόλο “ειρηνοποιού”, αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν πάντως το γεγονός που έχει αναδειχθεί από το “pronews.gr” πώς ο Κ. Μητσοτάκης δεν ελέγχει το κόμμα και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει όλα τα στελέχη της παράταξης, πολλά εκ των οποίων έχουν αποστασιοποιηθεί αφήνοντας τον πρόεδρο και μια ομάδα βουλευτών να εκτίθενται.

Οι αναταράξεις που προκαλεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ και Γεωργίου είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης, που επένδυσε και αξιοποίησε το σκάνδαλο. Να θυμίσουμε τις καταγγελίες της κυρίας Γεωργαντά, που ως μέλος της ΕΛΣΤΑΤ είχε δημοσίως καταγγείλει ότι ο Α. Γεωργίου (στενός συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος της Αρχής το 2009), σκοπίμως διόγκωσε το έλλειμμα, με σκοπό να σπρώξει ο Γ. Παπανδρέου την Ελλάδα στα νύχια του ΔΝΤ.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν πώς η κυβέρνηση θα επιμείνει στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς θεωρεί πώς αποκομίζει πολιτικά οφέλη και αυξάνει τις θετικές γνώμες των πολιτών, αλλά υπάρχει και ο παράγοντας Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θέλει να κλείσει η υπόθεση γιατί δεν την συμφέρει. Και το δυσάρεστο είναι πώς έχει τρόπους να εκβιάσει (ανοιχτή αξιολόγηση, χρέος κ.α.).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ερώτημα είναι αν έχει ο Α. Τσίπρας το σθένος να απαντήσει στους εκβιασμούς, εκθέτοντας ακόμη περισσότερο τις ξένες δυτικές κυβερνήσεις και τα εγχώρια όργανα τους.  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.