ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

A.Tσίπρας: «Είμαστε κοντά στην μείωση του χρέους – Το 2017 έρχεται η ανάπτυξη» (live)

A.Tσίπρας: «Είμαστε κοντά στην μείωση του χρέους – Το 2017 έρχεται η ανάπτυξη» (live)

Ότι είμαστε κοντά στην πολυπόθητη μείωση του χρέους και το 2017 θα βρει την χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης δήλωσε πριν από λιγο από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου

«Είμαστε πιο κοντά από ποτέ για λύση στο θέμα του χρέους. Οι αποφάσεις της 22ας Μαΐου πρέπει να υλοποιηθούν. Μιλούν για το 15% πλαφόν ετησίως στις δαπάνες για μείωση του χρέους αλλά αυτές πρέπει άμεσα να προσδιοριστούν. Δεν μπορεί να περιμένει άλλο μια χώρα που έχει κάνει τόση σκληρή προσαρμογή. Οι πολίτες δικαιούνται μια δίκαιη ρύθμιση του χρέους και αυτή δεν μπορεί να συνάρτηση εκλογικών αναμετρήσεων σε άλλες χώρες» 

«Η ανάπτυξη θα έρθει ούτως ή άλλως. Μια οικονομία που έχει συμπιεστεί για επτά χρόνια θα έχει ριμπάουντ. Το ερώτημα είναι αν αυτή θα είναι διαρκής. Θα θέλαμε στην εθνική μάχη να έχουμε σύμμαχο την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά δυστυχώς δεν την έχουμε»

Ο πρωθυπουργος έδωσε ελπίδα για κάτι καλό που έρχεται όμως υπάρχουν πράγματι λόγοι για να ελπίζουμε σε μια χώρα που φορολογείται μέχρι και ο άερας, οι επενδύσεις είναι μηδενικές και όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουν εκ των προτέρων καταστεί ύποπτοι για ότι έχουν παράξει,αγοράσει, πιστωθεί τα προηγούμενα χρόνια μέχρι τις αρχές… της Επανάστασης;

Επτά χρόνια οι πολίτες εναγωνίως αναζητούν την ανάπτυξη κάτι που να τους κάνει ν απιστέψουν ότι οι θυσίες τους έφεραν αποτέλεσμα, έχουν κουραστεί να την περιμένουν όπως πολύ σωστά το έχει θίξει σε γελοιογραφία του και ο «Αρκάς». Αποτέλεσμα εικόνας για αρκάς έρχεται η ανάπτυξη

Για τις πρόωρες εκλογές είπε:

«Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο για την ελληνική οικονομία και για τη χώρα. Πόνταρε στη λογική της παρένθεσης. Η διαπραγμάτευση έκλεισε, η παρένθεση ξεχείλωση και το αίτημα για εκλογές καταντάει γραφικό.

Η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογές, έχει ανάγκη απο σταθερότητα. Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει πλήρως, αποτελεί όαση σταθερότητας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. Εμείς πηγαίνουμε στην κρίσιμη διαπραγμάτευση για το χρέος έχοντας στόχους και συμμάχους στην Ευρώπη. Η ανάπτυξη θα έρθει ούτως ή άλλως, μια οικονομία που έχει συμπιεστεί 7 χρόνια, θα έχει rebound. Θα θέλαμε σε αυτή την εθνική μάχη σύμμαχο τη ΝΔ, αλλά την έχουμε απέναντι»

Για το αν θα φορέσει γραβάτα είπε:

«Εγώ δεν έχω κανένα ταμπού, αυτή την αλλαγή θα την πράξω όταν έχουμε κάποιο σημαντικό γεγονός. Θα τη φορέσω όταν θα έχουμε την οριστική λύση του ελληνικού χρέους. Δεν παντρεύτηκα κιόλας για να τη βάλω στο γάμο μου.

Η διαρκής αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους θεσμούς είναι που αναβάλλει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Δεν μπορεί να περιμένει άλλο μια χώρα που έχει κάνει μια τόσο σκληρή προσαρμογή, δικαιούται μια λύση για το χρέος».

Για τον αγωγό φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την Ευρώπη είπε:

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει, διεκδικούμε η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος, από την Ελλάδα να περάσουν οι ενεργειακοί δρόμοι του 21ου αιώνα.

Υπάρχει συνεννόηση και με την Ιταλία στα θέματα αυτά, παρακολουθούμε στενά τις συζητήσεις και τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία, είναι μια κρύο, μια ζέστη, εμείς θέλουμε να έχουν φιλικές σχέσεις οι γείτονές μας.»

Για τον ανασχηματισμό είπε:

«Αν δείτε τον κ. Παππά να του πείτε ότι δεν θα αποφασίσει αυτός αν θα αλλάξει ή όχι υπουργείο. Λειτουργώ συλλογικά ως πρωθυπουργός. Το Συνέδριο είναι μπροστά μας, θα ανοίξουμε δημόσιο διάλογο. Μετά θα κριθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου και θα πάρουμε συλλογικά τις αποφάσεις μας»

Στην ερώτηση για το «Τι θα πείτε στην κ. Μέρκελ για το χρέος»

«Δεν είναι ένα διμερές ζήτημα, αφορά την Ελλάδα και τους τρεις θεσμούς. Η άποψη της Γερμανίας παίζει καθοριστικό ρόλο, αλλά δεν είναι η μόνη».

Για περαιτέρω μειώσεις συντάξεων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δίνουμε ανάσες για τις πληρωμές εισφορών. Είναι μια κίνηση επιβεβλημένη που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες ασφαλισμένους και μια τονωτική ένεση στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Αλλά το πάγωμα των χρεών δεν σημαίνει διαγραφή τους.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.