ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Spiegel: «Ο νέος Τσίπρας παραμένει σκληρός μόνο σε ένα σημείο»

Spiegel: «Ο νέος Τσίπρας παραμένει σκληρός μόνο σε ένα σημείο»

Για μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει κάνει λόγο το περιοδικό Der Spiegel. Υπό τον τίτλο «Ο νέος Τσίπρας» το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέμεινε σκληρός μόνον σε ένα σημείο: σε εκείνο που αφορά τις γερμανικές επανορθώσεις.

«Εδώ και μήνες μαίνεται η διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας λόγω πιθανών επανορθώσεων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει τις αξιώσεις της έναντι της Γερμανίας, διεμήνυσε εκ νέου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή. ‘Είναι απλά θέμα χρόνου, η σωστή συγκυρία όμως είναι σημαντική. Δεν θα βιαστούμε, αλλά δεν εγκαταλείπουμε’, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Spiegel Online, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του θα διατηρήσει την αξίωση δισεκατομμυρίων και δη «με επιτυχία».

«(…) Από την ομιλία του δεν έλειψε και η αυτοκριτική. Αναφέρθηκε στην ακραία του στάση στην αρχή της θητείας του (…) όταν οι απόψεις του έπρεπε να δοκιμαστούν στην πραγματικότητα. Παραδέχθηκε επίσης ότι οι συνομιλίες με τους πιστωτές δεν εξελίχθηκαν έτσι όπως το σχεδίαζε. Τη νέα, μετριοπαθή του πλευρά την έδειξε και την επομένη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου όταν αρνήθηκε να βάλει εναντίον του Β. Σόιμπλε», εξαιτίας της κριτικής που άσκησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στη σύνοδο των μεσογειακών χωρών της ευρωζώνης».

«Σύμφωνα με δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται τέσσερις μονάδες των Συντηρητικών της ΝΔ. Δεν πρόκειται για ένα τόσο κακό αποτέλεσμα με δεδομένη τη στροφή 180 μοιρών του κόμματος Τσίπρα, που από ακραίοι έγιναν ρεαλιστές», σχολιάζει το Spiegel.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.