Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Σε έξι σημεία συνοψίζεται το κυβερνητικό σχέδιο για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, το οποίο εκπονήθηκε με βάση τη μελέτη για τον κλάδο που θα παρουσιαστεί την Πέμπτη (15/09/2016).

Η ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης διοργανώνεται από κοινού από τα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Υγείας και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, υπό την αιγίδα της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης.

Το σχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσει η υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Θεοδώρα Τζάκρη περιλαμβάνει συγκεκριμένα έξι άξονες δράσεις:

α) Ενίσχυση ζήτησης των προϊόντων της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

β) Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας ελληνικών επιχειρήσεων και διείσδυση σε νέες αγορές

γ) Ενίσχυση δραστηριοτήτων έρευνας και καινοτομίας

δ) Ενδυνάμωση ανθρωπίνου δυναμικού του κλάδου

ε) Διασφάλιση υποστηρικτικών υπηρεσιών και υποδομών

στ) Βελτίωση του περιβάλλοντος χρηματοδότησης.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Φωτάκης, καθώς επίσης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ),Θεόδωρος Φέσσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν η πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), Κατερίνα Αντωνίου και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Σωτήρης Μπερσίμης ενώ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Θεόδωρος Τρύφων, θα αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία και στις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.