Με νέα κτίρια και αίθουσες διδασκαλίας ξεκινά η σχολική χρονιά

Με νέα κτίρια και αίθουσες διδασκαλίας ξεκινά η σχολική χρονιά

Με νέα κτίρια και αίθουσες διδασκαλίας αλλά και πλήρως αναβαθμισμένα υφιστάμενα σχολεία που καλύπτουν τις ανάγκες άνω των 4.000 μαθητών, ξεκινά η σχολική χρονιά 2016-2017.

Η εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” (ΚΤΥΠ ΑΕ) ολοκλήρωσε και παρέδωσε σε χρήση για την νέα σχολική χρονιά έργα και αναβαθμίσεις στα εξής σχολεία:

– 5ο Νηπιαγωγείο Δάφνης

– 2 / θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο στον οικισμό Ριβιώτισσας (12ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης)

– 68ο και 88ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και 90ο και 123ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

– 5ο Νηπιαγωγείο Παλλήνης (περιοχή Βακαλόπουλο)

– 22ο  2/ θέσιο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας

– Προσθήκη 2/ θέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου για το 2ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων

– 17ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω

– 108ο και 5ο Νηπιαγωγείο Αθήνας

– 4ο Νηπιαγωγείο Μαρκοπούλου

– 8ο  2/θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο και 2ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης

Νηπιαγωγείο Τριάδος Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας (αντικατάσταση στοιχείων Αμιάντου).

– 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας

– 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Συγκροτήματος Γκράβας (εργασίες επισκευής και διαρρύθμισης)

– Νέο Ράλλειο Γυμνάσιο-Λύκειο Πειραιά

– 32ο Λύκειο Αθηνών

– 1ο και 2ο Λύκειο Αργοστολίου

– 6ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω

Οι εργασίες χρηματοδοτήθηκαν από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους με πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, η εταιρία θα παραδώσει προς χρήση επιπλέον 24 έργα σχολικής στέγης που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην τελική φάση κατασκευής, σε όλη την Ελλάδα και χρηματοδοτούνται κι αυτά από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους με περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, εξελίσσεται η σταδιακή παράδοση των 21 σχολικών συγκροτημάτων που κατασκευάζονται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ. Ήδη έχουν παραδοθεί έξι σχολικά συγκροτήματα σε Αθήνα, Ίλιο, Γέρακα, Πεντέλη (2 σχολεία) και Κερατσίνι καθώς και ένα κλειστό γυμναστήριο στην Πεντέλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η πρόεδρος της ΚΤΥΠ Α.Ε., κ. Ιωάννα Κοντούλη, δήλωσε: «Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, η ΚΤΥΠ, στο πλαίσιο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων και των κατευθύνσεων του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, προσπαθεί να επιτελέσει το έργο της που έχει κοινωνικό πρόσημο και αφορά στην κάλυψη των αναγκών της δημόσιας παιδείας. Καταφέραμε ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, να φέρουμε σε πέρας έργα σχολικής στέγης που καλύπτουν τις ανάγκες 3.800 μαθητών. Όμως δεν εφησυχάζουμε. Οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες. Για αυτό και συνεχίζουμε την δουλειά μας με εντατικούς ρυθμούς και στο επόμενο διάστημα θα παραδώσουμε κι άλλα σχολεία ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της σχολικής κοινότητας με ποιοτικό τρόπο. Μέλημα μας είναι να αμβλύνουμε τις ανισότητες που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες πολιτικές επιλογές. Για εμάς, όλοι οι μαθητές πρέπει να απολαμβάνουν την ίδια ποιοτική δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση και σχολική στέγη, σε όποια περιοχή της Ελλάδας κι αν κατοικούν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.