ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνάντηση του Π. Σκουρλέτη με την ιταλική SNAM για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Συνάντηση του Π. Σκουρλέτη με την ιταλική SNAM για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ιδιωτικοποιήσης του ΔΕΣΦΑ μετά την εμπλοκή με τους Αζέρους αλλά και τις πιέσεις των θεσμών να ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης συναντάται σήμερα με τους εκπροσώπους της ιταλικής Snam.

Η σημερινή συνάντηση θεωρείται κρίσιμη για την εξομάλυνση των σχέσεων της ελληνικής πλευράς  με τους Αζέρους, καθώς η Socar έχει συμφωνήσει ήδη με την Snam, να της μεταβιβάσει το 17% του ΔΕΣΦΑ και να κρατήσει μόνο το 49%, προσαρμοζόμενη έτσι στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, που της επέβαλε να αποκτήσει μειοψηφικό πακέτο μετοχών στην ελληνική εταιρία διαχείρισης των δικτύων φυσικού αερίου.

Σε αυτή τη φάση πάντως ο κ. Σκουρλέτης θα παρουσιάσει στους Ιταλούς τις θέσεις του για την υπόθεση της μείωσης της περιουσιακής βάσης του ΔΕΣΦΑ κατά 200 εκατ. ευρώ, η οποία προέκυψε μέσω της αφαίρεσης των χρηματοδοτήσεων που έχει λάβει ο ΔΕΣΦΑ από κοινοτικά κονδύλια. Θεωρεί δε, ότι οι απόψεις του μπορούν να γίνουν περισσότερο κατανοητές από τους εκπροσώπους της Snam, έναντι των Αζέρων οι οποίοι κατά τη γνώμη του εγείρουν νομικά ζητήματα που δεν έχουν βάση.

Η υπόθεση της αποτίμησης της περιουσιακής βάσης του ΔΕΣΦΑ αποτέλεσε και σημείο τριβής μεταξύ του παραιτηθέντος διευθύνοντος συμβούλου του Κωνσταντίνου Ξιφαρά, ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση από την προηγούμενη διοίκηση και οι σχέσεις του με τη σημερινή πολιτική ηγεσία δεν ήταν και οι καλύτερες.  Πάντως, στη θέση του κ. Ξιφαρά αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ Σωτήρης Νίκας.

Η επόμενη κίνηση του κ. Σκουρλέτη αναμένεται να είναι η απευθείας συνάντηση του με τους Αζέρους η οποία πάντως δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη και όπως έλεγαν παράγοντες του υπουργείου εξαρτάται και από εκείνους. Η Socar από την πλευρά της δια του προέδρου της Rovnag Abdllayev, διαμηνύει ότι περιμένει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.