Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση του Χ.Σπίρτζη με εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση του Χ.Σπίρτζη με εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Σε τεταμένο κλίμα πρόκειται να γίνει η σημερινή συνάντηση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και κλιμακίου του υπουργείου Υποδομών. Οι εργαζόμενοι απειλούν με επ’ αόριστον αποκλεισμό της Θεσσαλονίκης αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους που είναι η εξόφληση των δεδουλευμένων τους, οφειλές συνολικού ύψους 6,1 εκατ. ευρώ αλλά και να τεθούν επί τάπητος οι νέες βάσεις για την πορεία του ΟΑΣΘ.

Παράλληλα συνάντηση με σκοπό την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος έχει με τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας προγραμματισμένη για σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από το Σάββατο διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, ενώ σημειώνουν πως το υπουργείο αθέτησε την συμφωνία που είχαν κάνει στα τέλη Αυγούστου οι δύο πλευρές. Τότε, είχε σταματήσει η επίσχεση που είχαν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι και είχε γίνει πρόταση από το υπουργείο να προκαταβάλλει την επιδότηση Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι αμοιβές των εργαζομένων. Ακόμη, είχε αποφασιστεί το 18% των εσόδων του ΟΑΣΘ να καταβληθεί στην μισθοδοσία τους, με τους εργαζόμενους να διαμηνύουν πως το υπουργείο δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του. Μάλιστα, επισημαίνουν πως στην συνάντηση στις 8 Σεπτεμβρίου με τον κ. Σπίρτζη είχε προταθεί στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ τα χρήματα να πιστωθούν απ’ ευθείας στους λογαρισμούς του αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.