Επίσκεψη Ν. Τόσκα στα εγκαίνια του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Οικογενειών στην Αμυγδαλέζα

Επίσκεψη Ν. Τόσκα στα εγκαίνια του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Οικογενειών στην Αμυγδαλέζα

Σύμφωνα με πληροφορίες «ο νέος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία οικογενειών προσφύγων-μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους, παραδίδεται αύριο στις αστυνομικές εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας». 

Μάλιστα αύριο θα βρεθεί εκεί στις 11.00 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτο Φιλιππάκο για επιθεώρηση του χώρου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται ουσιαστικά για ένα τμήμα του κέντρου που λειτουργούσε εκεί στο παρελθόν.

Η παλιά Αμυγδαλέζα διαμορφώθηκε κατάλληλα, με παιδικές χαρές και άλλες υποδομές, προκειμένου να εξυπηρετήσει περίπου 300 άτομα κάθε φορά προσωρινά.

Από αρμόδιες πηγές διευκρινίστηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, καθώς έτσι προβλέπεται από τους κανονισμούς για την συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά η παραμονή των προσφύγων- μεταναστών δεν θα ξεπερνά περίπου τις 10 μέρες.

Ειδικότερα, όσοι από τους πρόσφυγες με οικογένειες και μικρά παιδιά επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, μέσω των διεθνών οργανισμών μετανάστευσης, θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στα νησιά (γι’ αυτό και περνούν σε κατάσταση κράτησης) και στην συνέχεια θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήρια τους από τις πρεσβείες.

Ακολούθως θα αναχωρούν αεροπορικώς συνοδευόμενοι για τις χώρες καταγωγής τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.