ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Aπίστευτη προσέγγιση από τον ΥΠΟΙΚ: «Βάζουμε τις ΔΕΚΟ στο υπερταμείο για να καταργηθεί το ρουσφέτι»

Aπίστευτη προσέγγιση από τον ΥΠΟΙΚ: «Βάζουμε τις ΔΕΚΟ στο υπερταμείο για να καταργηθεί το ρουσφέτι»

«Για να σταματήσει το «ρουσφέτι» μεταφέρθηκαν οι ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο», ισχυρίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Βουλής κάνοντας μια απίστευτη προσέγγιση (!), επιχειρώντας να δικαιολογήσει εκ νέου γιατί το Δημόσιο παραχωρεί τα ποσοστά του στο νέο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, αφού επανέλαβε ότι δεν υπάρχει υποθήκευση της δημόσιας παρουσίας, ότι οι μετοχές δεν μεταβιβάζονται, δεν μπορούν να κατασχεθούν και πως το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να δεχθεί την ιδιωτικοποίηση, στη συνέχεια ανέφερε ότι «μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το Ταμείο για την αναδιάρθρωση των Επιχειρήσεων». 

Όπως είπε, είναι ένας συμβιβασμός, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων. Γιατί μέχρι τώρα, όπως είπε, η Αριστερά δεν ήξερε πώς να αναδιαρθρωθεί μία επιχείρηση.

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα: να μπορέσουμε μέσα από αυτό το Ταμείο να γίνει αναδιάρθρωση. Με αυτό το νομοσχέδιο απλά εξειδικεύουμε τις επιχειρήσεις».

Μάλιστα, επισήμανε ότι είναι μία πραγματική ασπίδα, «δεν είναι φύλλο συκής». Επέμεινε, δε, ότι «δεν είσαι αναγκασμένος να κάνεις ιδιωτικοποιήσεις, δεν είναι σαν το ΤΑΙΠΕΔ». 

Στη συνέχεια, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε: «Κάνουμε μία νέα σχέση με τις ΔΕΚΟ, που κόβει την παλιά πολιτική» και συνέχισε: «Άρα, φτιάχνουμε μία σχέση με το δημόσιο τομέα και τις επιχειρήσεις, που δεν είναι το παλιό ρουσφέτι, αλλά συντονίζεται με τις ανάγκες της οικονομίας». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό που θέλατε εσείς (απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία) να μπορείτε να εποπτεύετε τα υπουργεία και να βάζετε τους δικούς ανθρώπους, τελείωσε» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.