ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αλ.Τσίπρας: «Η υπόθεση Καλογρίτσα δείχνει ότι ο νόμος ισχύει για όλους»

Αλ.Τσίπρας: «Η υπόθεση Καλογρίτσα δείχνει ότι ο νόμος ισχύει για όλους»

Γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, αν θέλει συζήτηση για τη διαπλοκή να προκαλέσει αύριο νέα συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών πέταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μην τρώτε χρόνο από την Παιδεία, δε θα σας κάνω τη χάρη να πέσω στην παγίδα του αποπροσανατολισμού, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Έκανε όμως ένα σχόλιο, επισημαίνοντας ότι μάλλον έκανε λάθος ο λογογράφος του πρωθυπουργού και του έδωσε ομιλία τριών μηνών: «Δεν ακούσατε τίποτα τον τελευταίο μήνα, για τα νέα τρίγωνα διαπλοκής, την Τράπεζα Αττικής, τον Καλογρίτσα; Στα θέματα διαφάνειας, δεν είστε κατήγορος είστε απολογούμενος, τόνισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό».

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του, κατά την πρωτολογία του, επιχείρησε με λιγότερες από 50 λέξεις να ξεπεράσει την όζουσα υπόθεση Καλογρίτσα που «κηλιδώνει»  όχι μόνο τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών αλλά και το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

«Μας κατηγορήσατε ότι ο διαγωνισμός έγινε για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας. Όταν ο Καλογρίτσας ζήτησε διευκόλυνση έφυγε από τον διαγωνισμό. Γιατί σε αυτόν τον τόπο θα μάθουν οι πάντες  ότι ο νόμος ισχύει για όλους» είπε.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει κάνει την επανεμφάνισή του «το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των μέσων που το στηρίζουν» που επιχειρούν – όπως είπε – «να δείξουν ότι είμαστε όλοι το ίδιο».

Χρησιμοποίησε  ως «τσιτάτο» από τον Ενγκελς ότι «όλες οι αγελάδες φαίνονται μαύρες στο σκοτάδι» για να προσθέσει «φαίνονται, δεν είναι! Δεν θα επιτρέψουμε να καλύψουν την Ελλάδα στο σκοτάδι. Εμείς ήρθαμε στην κυβέρνηση για να βάλουμε οριστικό τέλος στις παθογένειες που μας έφεραν ως εδώ. Παθογένειες των οποίων ηθικοί αυτουργοί είναι οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η καταστροφική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ από την οποία χάσαμε το 25 % ΑΕΠ».

«Ηρθαμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια» υπογράμμισε σε άλλο σημείο για να υποστηρίξει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί το “Success story» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτές τις ημέρες κλείνει οριστικά η πρώτη αξιολόγηση» ανέφερε ο ίδιος για να συνεχίσει «θα εκταμιευτεί ποσό 2,8 δις ευρώ που στο μεγαλύτερο ποσοστό θα πάει στην πραγματική οικονομία. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη μπήκαμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

– Για το 2017 αναμένουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα προσεγγίσουν το 3%.

– Έχουμε σταθερή μείωση της ανεργίας. Μειώθηκε 4 μονάδες από την ημέρα που αναλάβαμε

– Η 2η αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της

– Το ζήτημα του χρέους είναι αντικείμενο συζήτησης σε παγκόσμιος επίπεδο. Έως τέλος έτους περιμένουμε θετικές ειδήσεις. Ηδη χθές ο Μοσκοβισί με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι έως τέλος έτους αναμένουμε συνολική συμφωνία με συγκεκριμένα μέτρα απομείωσης χρέους. Ο Ρέγκλινγκ με βεβαιότητα είπε ότι εντός 2017 η Ελλάδα θα καταφέρει αξιόπιστα να βγει στις αγορές».

Αναφορικά με τα επώδυνα μέτρα που απαιτήθηκαν για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, δηλαδή αύξηση συντελεστών ΦΠΑ, αύξηση όλων των φορολογικών συντελεστών, αύξηση των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών, μείωση των συντάξεων, πώληση κόκκινων δανείων σε funds και μεταβίβαση όλης της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο είπε «Κλείσαμε την πρώτη και δυσκολότερη αξιολόγηση προστατεύοντας αποφασιστικά τα λαϊκά στρώματα. Με προστασία πρώτης κατοικίας, ανακατανομή βαρών, διαρκή μέριμνα στήριξης κοινωνικού κράτους».

Προανήγγειλε δε ότι «Το ίδιος θα κάνουμε και στην 2η αξιολόγηση. Θα διαπραγματευτούμε αποφασιστικά για σύγχρονο πλαίσιο εργασίας. Να αποκατασταθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις που οι κυβερνήσεις της καταστροφής κατήργησαν την προηγούμενη περίοδο. Γνωρίζουμε ότι και σε αυτή την μάχη η αξιωματική αντιπολίτευση και όχι μόνο θα είναι απέναντι. Έχετε ήδη προστρέξει από πέρυσι να υποστηρίξετε τις πιο ακραίες θέσεις. Θυμόμαστε την συνέντευξη του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και ΔΕΘ ότι θα επαναδιαπραγματευθείτε για χαμηλότερα πλεονάσματα με αντάλλαγμα σαρωτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Τι σημαίνει στην δική σας γλώσσα μεταρρυθμίσεις; Απολύσεις, απορύθμιση αγορά εργασίας, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Εκεί είναι η διαφορά μας.

Εμείς επιδιώκουμε απομείωση χρέους που άλλωστε δικαιούμαστε βάσει συμφωνίας χωρίς ανταλλάγματα στους δανειστές την κατεδάφιση της κοινωνίας. Σε αντίθεση με την νεοφιλελεύθερη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη που δεν κρύβει ότι δεν έχει πρόβλημα με αυτή την κατεδάφιση».

Αναφορικά με την διαπλοκή ο πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση πως «Είστε απέναντι στον μεγάλο αγώνα να σπάσουμε επιτέλους το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής. Τρίγωνο που εσείς δημιουργήσατε και σήμερα ταυτίζεστε απόλυτα με αυτό. Εδώ και ένα μήνα παίζεται από το σύστημα η τρίτη πράξη που βαρεθήκαμε να βλέπουμε. Η πράξη της λεγόμενης αριστερής παρένθεσης. Παίξατε τα ρέστα σας στην περίοδο της πιστωτικής ασφυξίας (πρώτη διακυβέρνηση) και νομίζατε ότι θα ξεμπερδέψετε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απογοητευτήκατε. Ηρθε το δημοψήφισμα και οι εκλογές και ο λαός μας έδωσε εντολή για 4 χρόνια διακυβέρνηση. Παίξατε το ίδιο στοίχημα ότι δεν θα κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Αποτύχατε. Τώρα επιχειρείτε για άλλη μια φορά το ίδιο. Το κάνετε φυσικά στηρίζοντας και στηριζόμενοι από αυτούς που για πρώτη φορά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους».

«Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα. Βγήκατε στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίχτυ εξουσίας που οικοδόμησαν οι καναλάρχες μαζί με τις τράπεζες και τα δικά σας κόμματα» συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε « Τολμάτε εσείς να κουνάτε το δάχτυλο στην Αριστερά μιλώντας για το ηθικό πλεονέκτημα. Τολμάνε να κουνάνε το δάχτυλο τα κόμματα που μοίρασαν ασυλία για να παίρνουν θαλασσοδάνεια οι ίδιοι αλλά και οι ημέτεροι. Τα κόμματα της Ζίμενς του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, των υποβρυχίων, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλων των άλλων. Τολμάτε εσείς να κουνάτε δάχτυλο. Από το πρώτο δευτερόλεπτο κάνατε ότι μπορούσατε για να ακυρώσετε τον διαγωνισμό. Σαμποτάρατε την συγκρότηση ΕΣΡ. Απειλείτε υπουργούς και δημόσιους υπαλλήλους. Επιχειρείτε χειραγώγηση δικαιοσύνης».

Απευθυνόμενος πάντα στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε: «Τάξατε στους καναλάρχες – σε αυτούς που στον διαγωνισμό ανακηρύχθηκαν ως υπερθεματιστές και πληρώνουν, ότι θα τους γυρίσετε τα λεφτά. Τα 255 εκατ. στα δημόσια ταμεία που τα έχει ανάγκη ο λαός».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι: «Προχωρά κανονικά ο διαγωνισμός και κάνετε ότι μπορείτε για να τον απονομιμοποιήσετε. Μας κατηγορούσατε για στημένο διαγωνισμό για να μην πάρει άδεια ο ΣΚΑΙ του Αλαφούζου επειδή προβάλει αντικυβερνητικά προγράμματα ειδήσεων.

Ο αντιπρόεδρός σας σε κρεσέντο αυτογελοιοποίησης έλεγε ότι έχει στοιχεία που αναφέρουν ότι ο Αλαφούζος δεν θα πάρει άδεια. Πήρε όμως πρώτος. Μετά αλλάξατε τροπάρι και μας κατηγορείτε ότι ο διαγωνισμός έγινε όχι για τον ΣΚΑΙ αλλά για τον Καλογρίτσα. Όταν ο Καλογρίτσας ζήτησε διευκόλυνση έφυγε από τον διαγωνισμό. Γιατί σε αυτόν τον τόπο θα μάθουν όλοι ότι ο νόμος ισχύει για όλους».

«Τι έχετε να πείτε τώρα;» ανέφερε προς την αντιπολίτευση: «Για ποιο λόγο έγινε ο διαγωνισμός; Μήπως ο Κυριακού – Μαρινάκης – Σαββίδης έγιναν ΣΥΡΙΖΑ ή θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλαφούζος επειδή πήρε άδεια; Κάποια στιγμή τελειώνουν τα επιχειρήματα και πρέπει να δοθούν απαντήσεις».

«Στην προσπάθεια σας να κάνετε το άσπρο –  μαύρο μιλήσατε για σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Στο σπίτι κρεμασμένου μη μιλάτε για σκοινί» ανέφερε σχετικά με την υπόθεση της Τράπεζας Αττικής και πρόσθεσε «Οσο και αν ψάξετε δεν θα βρείτε τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από κανένα δάνειο. Θα βρείτε τους εαυτούς σας που γονάτισαν το τραπεζικό σύστημα. Δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις θα βρείτε στα δικά σας βιβλία. Θέλετε να πιστεύετε ότι αυτά είναι δανεικά και αγύριστα. Σύντομα έρχεται πόρισμα εξεταστικής για κόμματα και ΜΜΕ και θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος. Οτι και να κάνετε οι φίλοι και οι προστατευόμενοι σας θα περάσουν από τα ταμεία και θα πληρώσουν. Είπα και ξαναλέω ότι αυτή για εμάς είναι μεγάλη τομή που ρυθμίζει με αδιάβλητο τρόπο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Με δικλείδες ασφαλείας. Οποιος επίδοξος καναλάρχης δεν μπορεί να ανταποκριθεί θα εκπέσει όπως και έγινε».

Αναφορικά με τα έσοδα από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών είπε ότι « ήδη διοχετεύονται για την στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη» και εξειδίκευσε:

– Ήδη  15.000 περισσότερα παιδιά θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς

– Ξεκινάει η διαδικασία και θα ολοκληρωθεί έως τέλος έτους για 4000 νοσηλευτές

– Προχωρά η εκπόνηση προγράμματος στήριξης νέων διδακτόρων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αρκετά ασχολήθηκα με τις συκοφαντίες, τα ψεύδη και τις θεσμικές εκτροπές της αντιπολίτευσης» σημείωσε κλείνοντας το κεφάλαιο με τα σκάνδαλα και επιχειρώντας να ανοίξει το κεφάλαιο για την Παιδεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.