ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Μύλος: Ο Τσίπρας καλύπτει Φίλη, ο Αρχιεπίσκοπος ζητά την παραίτηση του και Καμμένος στο πλευρό της Εκκλησίας

Μύλος: Ο Τσίπρας καλύπτει Φίλη, ο Αρχιεπίσκοπος ζητά την παραίτηση του και Καμμένος στο πλευρό της Εκκλησίας

Χάθηκε η μπάλα στην κυβέρνηση. Το ένα μετά το άλλο μέτωπα ανοίγουν χωρίς ο πρωθυπουργός να μπορεί να ελέγξει πλέον τη δυνατότητα των υπουργών του να κλείνουν και όχι να ανοίγουν συνεχώς και νέα μέτωπα που επηερεάζουν την εικόνα του ιδίου και της κυβέρνησής του.

Ο κ. Τσίπρας παρατηρούν αρκετοί πλέον βουλευτές αν και δεν το θέλει , βρίσκεται πολλές φορές αντιμέτωπος με πρακτικές υπουργών του που ο ίδιος δεν τις θέλει και δεν τις επιθυμεί. Τελευταίο παράδειγμα η Θεανώ Φωτίου.

Η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης έδωσε με την δήλωδή της για τους «κακούς» δημόσιους υπαλλήλους πάτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να υποστρίζει ότι εκείνος είναι που ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα  για τους δημόσιους υπαλλήλους και όχι η κυβέρνηση , και επειδή το Μαξίμου κατάλαβε την πατάτα της κ. Φωτίου , της γκρίνιαξε επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να το πάρει πίσω και να ανασκευάσει, κάτι που βεβαίως έκανε μετά την φασαρία που δημιουργήθηκε. Με άλλα λόγια η κ. Φωτίου συσκότισε ένα άλλον προνομιακό τομέα της κυβέρνησης, όπων τον τομέα των Δημοσίων υπαλλήλων χάνοντας έτσι όλο αυτό που είχε χτίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Ιερώνυμος: Δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε θεσμικά με τον υπουργό Παιδείας

Πριν την κ. Φωτίου, οι φωτιές στην κυβέρνηση άναψαν απο τον κ. Νίκο Φίλη που είχε φροντίσει να τα «σπάσει» με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το μάθημα των θρησκευτικών και για τον ρόλο της εκκλησίας στα χρόνια της Χούντας και της Γερμανικής κατοχής εδώ και λίγες ημέρες νωρίτερα. Η ένταση των δύο είναι πολύ μεγάλη σε σημείο που ο Αρχιεπίσκοπος έχει διαμηνύσει στο πρωθυπουργικό γραφείο πως σε θεσμικό επίπεδο δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον υπουργό παιδείας. Η κόντρα των δύο έχει λάβει προσωπικά χαρακτηριστικά , κάτι σαν βεντέτα. (να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ιερώνυμος ανήκε στην ομάδα εκείνη η οποία αντιδρούσε στον Α. Τρίτση στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας μαζί με τον μακαριστό Χριστόδουλο και είχαν τότε απειλήσει με αφόρηση τον τότε υπουργό Αν. Παπανδρέου).

Ταυτόχρονα με όλα αυτά που συμβαίνουν προστίθεται και ο κυβερνητικός εταίρος που λέγεται Πάνος Καμμένος ο οποίος εισέρχεται  εμβόλιμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο  και σε μια άκρως συμβολική κίνηση για το δικό του ακροατήριο , τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ δηλώνει  πίστη στην Ιεραρχία και την ορθόδοξη εκκλησία όταν συναντά τον κ. Ιερώνυμο την ημέρα που στην βουλή συζητείται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών το θέμα της Παιδείας. Δηλαδή το θέμα Φίλη αφού ως υπουργός παιδείας βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Άλυτο σταυρόλεξο

Στη συζήτηση της βουλής ο κ. Τσίπρας μη μπορώντας να κάνει αλλιώς , και για λόγους κομματικούς ενόψει μάλιστα συνεδρίου, στήριξε απόλυτα τον υπουργό του έναντι του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στέλνοντας όμως μέσω του κ. Καμμένου μήνυμα στην εκκλησία,  Πως γίνεται αυτό  κανείς ακόμη απο τα κυβερνητικά στελέχη δεν έχει καταλάβει. Πως δηλαδή μπορεί ο κ. Τσίπρας και «παίζει» σε δύο ταμπλώ: Απο τη μία να στηρίζει τον υπουργό του και άρα να μην συμφωνεί με τις αιτιάσεις του αρχιεπισκόπου που ζητά την απόλυση του υπουργού, και απο την άλλη ο συγκυβερνήτης του να ανακοινώνει συζήτηση με την εκκλησία απο μηδενική βάση.

Η συνάντηση του κ. Καμμένου με τον αρχιεπίσκοπο δεν παρέλειψε να την σχολιάσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στην πρωτολογία του είχε καλέσει τον κ.Τσίπρα να απαντήσει στην επιστολή Ιερώνυμου προς τα κόμματα και στη δευτερολογία του ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διευκρινίσει τι ακριβώς είπε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

“Να γνωρίζουμε εάν υπάρχει στοιχειώδης συγχρονισμός μεταξύ των δύο εταίρων. Κατανοώ βέβαια την προσπάθεια του κ.Καμμένου να είναι αρεστός στην Εκκλησία” σχολίασε  σκωπτικά ο πρόεδρος της ΝΔ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλο αυτό το πλέγμα της συγκεκριμένης πολιτικής έτσι όπως εξελίχθηκε μοναδικός χαμένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός ο οποίος δεν ευθύνεται ο ίδιος για το πως έχουν διαμορφωθεί οι σχέσεις των υπουργών μεταξύ τους αλλά και η πολιτική που ασκούν με την οποία ο πρωθυπουργός έχει καταλάβει εδώ και πολύ καιρό ότι χρειάζεται διορθώσεις.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.