ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η υποκρισία του Ν.Φίλη στο έπακρο: Έγινε νονός και διάβασε το «πιστεύω» σαν να μην συμβαίνει τίποτα

Η υποκρισία του Ν.Φίλη στο έπακρο: Έγινε νονός και διάβασε το «πιστεύω» σαν να μην συμβαίνει τίποτα

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης που έχει ανοίξει “μέτωπο” με την Εκκλησία για το θέμα των θρησκευτικών και όχι μόνο, αναγκάζοντας τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς, εμφανίστηκε σε Ιερό Ναό να βαπτίζει μωρό και να διαβάζει το “πιστεύω”.

«Πιστεύω εις έναν Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, Ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε και πάντων και αοράτων…», διάβασδε ο κ. Φίλης. Το «Πιστεύω» πέρα από το Σύμβολο της Ορθόδοξης Πίστεως αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι του Μυστηρίου της βάπτισης.

Ο νονός στέκεται στον νάρθηκα του ναού με το παιδί στην αγκαλιά του και επαναλαμβάνει μετά τον ιερέα που τελεί το Μυστήριο. Στη συνέχεια, λέει το καθιερωμένο «Απεταξάμην τον σατανά» και φτύνει συμβολικά τρεις φορές.

Αυτό ακριβώς έπραξε και ο νονός Νίκος Φίλης σαν να μήν συμβαίνει τίποτα. Ο υπουργός, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής της Εκκλησίας, και οι ιερείς που τελούν το Μυστήριο, δύο μητροπολίτες που του έχουν ασκήσει σκληρή κριτική.

Η σύγκρουση αυτή, μάλιστα, δεν έμεινε σε διαρροές και ανακοινώσεις, αλλά πήρε και επίσημη μορφή, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, να στέλνει επιστολές στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και τους αρχηγούς των κομμάτων, στρεφόμενος εναντίον του υπουργού Παιδείας.

Το μυστήριο τελέστηκε στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη, στον λόφο του Φιλοπάππου, και απαθανάτισε τον Νίκο Φίλη να κρατάει στην αγκαλιά του τον μικρό Ιωνα, γιο ενός φιλικού του ζευγαριού.

Το Μυστήριο τέλεσαν δύο μητροπολίτες οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις εναντίον του κ. Φίλη. Πρόκειται για τον μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο (είναι συγγενής της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιώς, Γεννιά Γεωργίας), ο οποίος είχε στείλει επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα στις 23 Σεπτεμβρίου, ασκώντας δριμύτατη κριτική στον Νίκο Φίλη, και τον μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλο.

Την ώρα, μάλιστα, που ο Νίκος Φίλης κρατούσε στην αγκαλιά του τον νεωφότιστο Ιωνα, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος με ένα μειδίαμα παρακολουθούσε το υπουργό Παιδείας να βεβαιώνει την πίστη του, λέγοντας από στήθους το «Πιστεύω».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υποκρισία στο έπακρο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.