ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Α.Τσίπρας: «Ο Κ.Μητσοτάκης σήμερα θα απολογηθεί και για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες»

Α.Τσίπρας: «Ο Κ.Μητσοτάκης σήμερα θα απολογηθεί και για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες»

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει, σήμερα θα απολογηθείτε και για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες. Κυρίως όμως για τα πεπραγμένα σας, γιατί δεν εμφανιστήκατε χθες στην πολιτική ζωή του τόπου. Σχεδόν από την πρώτη μέρα, ζητήσατε εκλογές, αδιαφορώντας για την οικονομία για την κατάσταση της χώρας, για την κρίσιμη πρώτη αξιολόγηση και για τις κρίσιμες διαβουλεύσεις που αφορούν στην απομείωση του χρέους», τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

«Έχετε επιδοθεί σε μια λυσσώδη επίθεση, σε έναν αδυσώπητο πόλεμο κατά της προσφάτως εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας. Αυτό που συντελείται στη χώρα από την πλευρά της διαπλοκής με τη δική σας υποστήριξη και συνδρομή, θα είναι αντικείμενο μελέτης για τους κοινωνιολόγους και πολιτικούς του μέλλοντος. Πρόκειται για μια διαρκή απόπειρα αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης. Πρόκειται για μια διαρκή απόπειρα μια μεταμοντέρνας μορφής πραξικοπήματος, όχι στρατιωτικού, αλλά μιντιακού, με όπλα τη συκοφαντία, με όπλα την προπαγάνδα. Σήμερα ζούμε την τρίτη πράξη αυτής της απόπειρας. Η πρώτη παίχτηκε την περίοδο της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, η δεύτερη παίχτηκε με την ασύστολη καταστροφολογία την περίοδο της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης, όταν στηρίζατε τις πολιτικές του ΔΝΤ. Η διάψευσή σας ήταν παταγώδης και σήμερα ερχόμαστε εδώ να παρακολουθήσουμε την τρίτη πράξη. Τη λυσσαλέα προσπάθεια του παλιού πολιτικού συστήματος και των συνεργατών του στα ΜΜΕ να τυλίξουν τη χώρα στο σκοτάδι», τόνισε ο πρωθυπουργός ασκώντας σκληρή κριτική στην πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Παίζοντας συνέχεια τα ρέστα σας, στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα να παίξετε. Όλες σας οι ελπίδες, μια, μια σβήνουν. Μας κατηγορούσατε ότι χρεώσαμε τη χώρα επειδή αναγκαστήκαμε να πάρουμε τρίτο δάνεια για να πληρώσουμε τα σπασμένα των δικών σας κυβερνήσεων εδώ και 4 δεκαετίες. Την πιο δύσκολη χρονιά, καταφέραμε πλεόνασμα μεγαλύτερο από ότι εσείς αφήσατε στα ταμεία που παραλάβαμε, ενώ στο 9μηνο του 2016 έχουμε ήδη 1,4 δισ. πάνω από το στόχο. Σημασία έχει να δει κανείς πως αποτυπώνονται τα νούμερα στην πραγματική οικονομία. Με τις επιδόσεις ρεκόρ στον τουρισμό, μέσα σε ενάμιση χρόνο η ανεργία αποκλιμακώθηκε κατά τέσσερις μονάδες» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας ένα μίνι απολογισμό της κυβέρνησης.

«Εσείς και οι φίλοι σας, οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες δεν αντέχετε άλλο να είστε μακριά από τις καρέκλες της εξουσίας. Αλλά πρέπει να το χωνέψετε, θα μείνετε για πολλά χρόνια μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα».

Χαρακτηρίζοντας «έωλη» την κριτική του προέδρου της ΝΔ, παρατήρησε πως «δεν μπορεί να πιάσει τόπο». «Το δικό σας δήθεν εναλλακτικά πρόγραμμα είναι απολύσεις και συρρίκνωση του δημοσίου συμφέροντος. Και ο λαός μας το γνωρίζει».

«Τι σας έχει μείνει για να πείσετε για την πολιτική αλλαγή και να επιστρέψετε στην εξουσία παρότι σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις αποφάνθηκε ο λαός. Η προσπάθεια για εναλλακτική πρόταση διεξόδου δεν σας βγαίνει ούτε με σφαίρες. Ούτε ότι καταρρέει η οικονομία», τόνισε.

«Προφανές δεν παλεύεται για να πείσετε ότι εσείς δεν είστε διαπλεκόμενες, αυτό δεν πιάνει. Πιο εύκολο να μας πείτε ότι ήσασταν κρατούμενος», συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Ξέρετε κ. Μητσοτάκη δεν είμαστε το ίδιο… ήρθε η ώρα μα μιλήσουμε ανοιχτά».

«Πώς το λέτε; Συμφωνία αλήθειας; Ήρθε η ώρα να μας πείτε και καμιά αλήθεια…», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και εξαπέλυσε επίθεση στο σύστημα της διαπλοκής που «επέλεξε με ψεύδη και συκοφαντίες για λογαριασμό σας να λερώσει το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και αυτό είναι ύβρις, αλλά μετά έρχεται η νέμεσις. Να δούμε ποιο είναι το καθεστώς της διαφθοράς και της διαπλοκής… το λέω σε όλο τον λαό: 27 ολόκληρα χρόνο ασυδοσίας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και εμείς ερχόμαστε και λέμε μπαίνει τέρμα. Περνάτε τους πολίτες για χαζούς; Γιατί όλοι σήμερα κόπτεστε για τη συνταγματική τάξη, εσείς που είχατε μετατρέψει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο;».

«Ήταν σύμφωνη με το Σύνταγμα η διαρκής άρνησης επί 27 έτη να διευθετήσουν το ζήτημα των καναλιών εθνικής εμβέλειας; Γιατί όλοι οι διαγωνισμοί είχαν μείνει στη μέση; Θα σας απαντήσω προκαταβολικά… για τον ίδιο λόγο που υπονομεύσατε εσείς προσωπικά τη διενέργεια του παρόντος διαγωνισμού. Για τον ίδιο λόγο που σαμποτάρατε κάθε προσπάθεια για το ΕΣΡ. Γιατί δεν θέλετε να ρυθμιστεί το ραδιοτηλεοπτικό σύστημα στη χώρα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «έχουμε αποφασίσει το παιχνίδι των εκατέρωθεν εκβιασμών να τελειώσει. Πέρα από τα 50 εκατ. ευρώ που έχουμε εισπράξει, είναι ένας διαγωνισμός που έφερε 255 εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία. Ξέρετε ήδη κατευθύνονται σε δράσεις εξαιρετικά αναγκαίες για την οικονομία. Η διαφορά μας είναι ότι στους ίδιους ανθρώπους εσείς χαρίζατε δάνεια με αέρα και τους δίνατε δωρεάν τις συχνότητες ενώ εμείς τους περνάμε από το ταμείο».

«Θα έπρεπε να έχετε ζητήσει συγγνώμη, να έχετε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή και να κάνετε στελεχιακή ανανέωση, είστε οι ίδιες οικογένειες που χρεοκόπησαν την χώρα και θέλετε να βγείτε κι από πάνω, είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ και τον πρόεδρο της Κ. Μητσοτάκη», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Δια μέσω του τότε υπουργού Εσωτερικών, φέρατε το 2012 μια τροπολογία που έλεγε ότι τα κόμματα πρέπει τις δόσεις που αφορούν τα χρήματα του 2011 και αυτά του 2012 ως τον Απρίλη να τις πάρουν για να κάνουν εκλογές ανεκχώρητες και ακατάσχετες. Ενθυλάκωσαν 30 εκατ. ευρώ αποτρέποντας από τις τράπεζες να τα πάρουν ως εγγύηση για τα χρήματα που χρωστούσαν. Ο κ. Αυγενάκης, που τότε ήταν στο κόμμα της κα. Μπακογιάννη, είχε έρθει και κατήγγειλε αυτή την τροπολογία. Ο κ. Μητσοτάκης όμως την ψήφισε. Δεν ξέρω αν θα απαντήσετε εσείς ή ο κ. Βενιζέλος κα. Γεννηματά. Τι έγιναν αυτά τα 16 εκατ. ευρώ που ξαφνικά ανακαλύφθηκαν τον Γενάρη στα ταμεία του κόμματός σας; Δεν τα είχατε στα βιβλία σας», ανέφερε ο πρωθυπουργός για το θέμα των δανείων στα κόμματα.

«Εγώ μπορεί να ξεχάσω σε ένα σακάκι κανά 5ευρω κανά 10ευρω, το 50ευρω όμως το ψάχνω. Εσείς 16 εκατ. ευρώ δεν τα πήρατε χαμπάρι; Τα χρήματα που χρωστάτε ανήκουν στον ελληνικό λαό και πρέπει να τα γυρίσετε πίσω. Θα βγει ο κ. Μητσοτάκης, η κα. Γεννηματά και θα μας πει “διχαστικός” ο κ. Τσίπρας, λάσπη στον ανεμιστήρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτό το ρεσιτάλ υποκρισίας κατηγορείτε εμάς για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουν σε αυτή τη χώρα ποιος σήκωνε τηλέφωνα και επικοινωνούσε με τη δικαιοσύνη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.