ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δ.Παπαγγελόπουλος: «H διαπλοκή είναι ”σκέτο παρακράτος”»

Δ.Παπαγγελόπουλος: «H διαπλοκή είναι ”σκέτο παρακράτος”»

Ως «παρακράτος» που φτωχοποιεί την χώρα, υπονομεύει την Δημοκρατία και ανατρέπει εκλεγμένες κυβερνήσεις χαρακτήρισε την διαπλοκή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Υπενθύμισε μια σειρά από ιστορικά γεγονότα κατά τα οποία – όπως είπε – το παρακράτος επιχείρησε να ανατρέψει τις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Καραμανλή και Γιώργου Παπανδρέου ενώ πρόσθεσε με νόημα: «Το παρακράτος ετοιμάζει την παλινόρθωση των ορφανών του εκσυγχρονισμού. Όμως ας προσέξουν οι Θεοδωράκης και Γεννηματά η παλινόρθωση είναι εις βάρος τους».

Αναφορικά με τον θόρυβο που έχει προκύψει στον χώρο της Δικαιοσύνης είπε: «Θεωρώ ντροπή αυτό που προσπάθησαν ορισμένοι να πουν ότι η επίσκεψη των ανώτατων δικαστών στο Μ. Μαξίμου ήταν συναλλαγή γιατί αφορούσε μισθολογικά θέματα».

Αναφορικά δε με το τι εστί συναλλαγή είπε: «Σε Ανώτατο Δικαστήριο έγινε επιλογή προέδρου – είμαι διακριτικός δεν λέω ονόματα και ημερομηνίες – ο οποίος τρεις μήνες πριν είχε γίνει αντιπρόεδρος και πριν από αυτό υπερκέρασε 8 συμβούλους. Ο Κ. Μητσοτάκης είπε τότε ότι η επιλογή του τάδε είναι η πλέον αναίσχυντη επιλογή. Να μιλήσουμε και για άλλους. Να πούμε ότι ανώτατος δικαστής υπερκέρασε 15 συμβούλους και μετά έγινε υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου; Να πούμε για άλλον που το χαρακτηριστικό του ήταν «συνθέτης» γιατί είχε μαεστρία στις συνθέσεις;»

«Έγινε μεγάλη σπέκουλα αλλά δεν θα τα πούμε όλα σήμερα γιατί είναι καλό να κρατάμε εφεδρείες» είπε σε άλλο σημείο προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης που τον κάλεσε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα στοιχεία.

Αναφορικά με την δήλωση του προέδρου του ΣτΕ για το ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να αφουγκράζεται την κοινωνία είπε:

«Ξεχνάτε ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε πει για το ΣτΕ «υπάρχει και λαός να το ξέρει το ΣτΕ». Σε άλλη ομιλία του στην Κοζάνη είχε πει «κανείς θεσμός μόνο ο λαός». Αυτά ήταν θεσμικές εκτροπές;».

Αναφορικά με την διαπλοκή είπε ότι είναι «σκέτο παρακράτος»

«Θα διορθώσω τον Νίκο Παππά ότι η διαπλοκή ξεκίνησε το 1993. Είναι το 1974 όταν επέστρεψε ο Καραμανλής και διέγνωσε το πρόβλημα και επιχείρησε να το αντιμετωπίσει. Η διαπλοκή τον κατηγόρησε για σοσιαλμανία.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιμετώπισε το βρώμικο ΄89. Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές; Δεν ήταν οι εκδότες και μετέπειτα καναλάρχες;

Θυμόμαστε τις σελίδες και πρωτοσέλιδα εκείνης της εποχής;

Το παρακράτος της διαπλοκής δεν ήταν που προσπάθησε να φυλακίσει τον Δημήτρη Τσοβόλα και κατάφερε να τον εξοβελίσει από το πολιτικό σύστημα γιατί δεν το ήλεγχε;

Δεν έριξε την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη το 1993;

Το παρακράτος δεν είναι αυτό που με αφορμή τον βασικό μέτοχο πολέμησε τον Κώστα Καραμανλή; Το παρακράτος δεν είναι που καθαίρεσε τον Γιώργο Παπανδρέου όταν θεώρησε ότι δεν του είναι χρήσιμος πια.  Το παρακράτος δεν έστησε το πανηγύρι στα εξοπλιστικά, στον χώρο της υγείας;

Μόνο Τσοχατζόπουλος, Σμπώκος και Τσουκάτος είναι οι μόνοι υπεύθυνοι;».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι: «Και σήμερα το παρακράτος επιχειρεί να εξυφάνει ότι και πριν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο που η κατάσταση έχει αλλάξει. Χρονομέτρησαν μέχρι και την ούρηση κάποιου και το πώς σήκωσε το φερμουάρ. Αν κάποιος έχει προστάτη και μένει περισσότερο στην τουαλέτα είναι πιο ύποπτος;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.