ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Α.Τσίπρας σε Κ.Μητσοτάκη: «Δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε αθώοι»

Α.Τσίπρας σε Κ.Μητσοτάκη: «Δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε αθώοι»

Απάντηση για τις υποθέσεις διαφθοράς που τον εγκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Τελείωσα την πρώτη ομιλία μου με μία μάλλον ασυνήθιστη και παλιά κατηγορία απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ζήτησα ένα και μόνο πράγμα, να ανέβει μετά από εμένα και μιας και επικαλείται τη συμφωνία της αλήθειας, μετά το βαρύτατο χαρακτηρισμό μου για τη Siemens και τη διαπλοκή, να ξεκαθαρίσει εάν υπήρξε ποτέ και υπάρχει και σήμερα, σκάνδαλο Siemens. Ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής, και κάνατε πως δεν ακούσατε τα όσα είπα και διαβάσατε την ομιλία που έγραψαν οι συνεργάτες σας. Περιμένω τη δευτερολογία σας», είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας.

«Σας ζήτησα να απαντήσετε τι θα κάνετε με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων. Για τα κόκκινα δάνεια θα δίνετε την επιχορήγηση;» πρόσθεσε, απευθυνόμενος πάντα στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή τα δάνεια της ΝΔ. «Το μόνο που είπατε ήταν ‘αλλά λογία να αγαπιόμαστε’ και τίποτα για την ταμπακιέρα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε αθώοι του αίματος. Το μόνο που θέλετε να πείτε στον ελληνικό λαό είναι ότι “όλοι ίδιοι είναι”. Το τεκμηριώσατε αυτό με την Καλογριτσιάδα. Δεν το ήξερα ότι η διαπλοκή 40 χρόνια στον τόπο είχε το όνομα Καλογρίτσας. Όμως δικοί σας συνεργάτες τον ξέρουν καλύτερα από ότι εμείς. Πείτε μας σε τι τον ευνοήσαμε; Θέλετε αν αντιπαραβάλουμε όλους έχετε ευνοήσει εσείς όλα αυτά τα χρόνια; Τα δημόσια έργα; Τους καναλάρχες που δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ για τις συχνότητες. Φτάσατε στο σημείο να πείτε ότι ο διαγωνισμός έχει καταρρεύσει γιατί πήρε 250 εκατ. το δημόσιο», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Λέτε ότι ο κ. Σαββδίδης ήταν λαγός. Εγώ δεν ξέρω κανέναν λαγό που να πληρώνει 20 εκατ. προκαταβολή κι άλλα 60 στην πορεία. Άμα εσείς ξέρετε τέτοιους λαγούς που να πληρώνουν εκατομμύρια, να πάμε όλοι για κυνήγι να πιάσουμε κάνα λαγό να οικονομήσουμε σε αυτόν τον τόπο», είπε εν μέσω χειροκροτημάτων από τη πτέρυγα που κάθονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φέρατε τη λίστα Τσίπρα, όλα αναμασήματα από τα πρωτοσέλιδα κίτρινων εφημερίδων. Σαν κοινός συκοφάντης να επαναφέρετε το θέμα Φλαμπουράρη-Σταθάκη και το ζήτημα για τον Κατρούγκαλο που είχε αναπτύξει το Βήμα. Και δεν ξέρετε ότι το ίδιο το Βήμα αναγκάστηκε να ανασκευάσει και να ανακαλέσει ενώ εκκρεμεί και η δίκη κατά του δημοσιογράφου. Δεν το γνωρίζατε αυτό;», είπε ο πρωθυπουργός και κατόπιν αναφέρθηκε στο θέμα της Αυγής και της οφσόρ, τονίζοντας ότι δεν «υφίσταται οφσόρ εταιρεία, είναι εταιρεία νόμιμη στην Κύπρο». Αντίθετα, δεν ισχύει το ίδιο για τον κ. Παπασταύρου, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Άνθρακας κι αυτός ο θησαυρός. Συνεχίζεστε να υπερασπίζετε τα συμφέροντα των καναλαρχών χωρίς κανένα πρόσχημα. Μας κατηγορήσατε ότι δεν εισπράξαμε τα ίδια από περισσότερους μόνο από 4. Παρακάμπτετε ότι εσείς δεν εισπράξατε τίποτα κι από κανέναν. Μηδέν! Μόνο δίνατε αέρα. Μα δεν το γνωρίζετε ότι η περιορισμένη προσφορά αυξάνει το τίμημα. Ακριβώς επειδή περιορίσαμε την προσφορά δημιουργήσαμε αυτό το μεγάλο περιορισμό. Μας είπατε ότι θα τα ρύθμιζε η αγορά. Όπως τα ρύθμιζε για χρόνια την αγορά… Το είδαμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.