ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Διευρυμένη σύσκεψη στο Υπ. Δικαιοσύνης για τις συναλλαγές ατόμων με προβλήματα όρασης στις τράπεζες

Διευρυμένη σύσκεψη στο Υπ. Δικαιοσύνης για τις συναλλαγές ατόμων με προβλήματα όρασης στις τράπεζες

Η διευρύμενη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστή Παπαϊωάννου είχε ως αντικείμενό της την πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης στις Τράπεζες.

Στη σύσκεψη αυτή έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι  της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία,   της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών,   της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών   της γενικής γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής, της γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, της Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.          

Κατά την εν λόγω σύσκεψη έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που συναντούν οι πολίτες με προβλήματα όρασης στις  συναλλαγές τους με τις Τράπεζες.

Όπως επεσήμαναν τα μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, οι Τράπεζες ζητούν από τους τυφλούς να συνοδεύονται από δύο άτομα ως μάρτυρες στις συναλλαγές τους, προκαλώντας έτσι τεράστια πρακτικά προβλήματα ενώ, όπως πρότεινε η Ομοσπονδία, θα μπορούσε η ανάγκη αυτή της παρουσίας των μαρτύρων να καλυφθεί από τραπεζικούς υπαλλήλους.

Ακόμη, επεσήμαναν ότι απορρίπτονται αιτήματά τους για  χορήγηση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, τη στιγμή μάλιστα που αποτελεί κυβερνητική πολιτική η διεύρυνση της χρήσης καρτών από τους φορολογούμενους.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαϊωάννου εξέφρασε την επιθυμία του υπουργείου να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα αυτά και κάλεσε τους φορείς να συνεργαστούν για τον σκοπό αυτό.

Tέλος, οι εμπλεκόμενοι φορείς, σύμφωνα με ανακοίνωση το υπουργείου Δικαιοσύνης, δεσμεύτηκαν να αναζητήσουν από κοινού τρόπους επίλυσης και να τους καταθέσουν στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.