ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Β. Αποστόλου: «Ο αγροτικός χώρος άντεξε στην κρίση – Δίνει δουλειές και προοπτική»

Β. Αποστόλου: «Ο αγροτικός χώρος άντεξε στην κρίση – Δίνει δουλειές και προοπτική»

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος επικέντρωσε σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του χαρτοφυλακίου του είπε ότι «από την ίδρυση του ΣΥΝ μέχρι τον Γενάρη του 2015 στα συνέδρια μας είχαμε ως βασική αναφορά την προγραμματική αντιπολίτευση, σήμερα να χαρούμε ότι κάνουμε ένα συνέδριο ενώ ασκούμε τη διακυβέρνηση της χώρας».

Τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια σύγχρονη αντίληψη για τον αγροτοδιατροφικό χώρο που θα φέρει την ύπαιθρο ως βασικό σημείο αναφοράς μέσα από την υπηρέτηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης

Ως προς το ζήτημα της διαχείρισης των κοινοτικών ενισχύσεων, είπε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε προβλήματα κακοδιαχείρισης, έβαλε κάποια τάξη αφού, όπως είπε, πρώτη φορά το 2015 δεν είχαμε πρόστιμο και φαίνεται ότι εκκρεμότητες από τα προηγούμενα χρόνια αρχίζουν να πληρώνονται, σε σημείο να φτάσουμε το 2016 σε πληρωμές ρεκόρ, καθώς πάνω από 4 δισ. θα δοθούν στον αγροτικό χώρο το 2016.

Ως προς το θέμα της στρατηγικής που έχει βασική αναφορά στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020, ο κ. Αποστόλου είπε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα πρόγραμμα που είχε επιστραφεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως απαράδεκτο (και το οποίο είχε καταθέσει η προηγούμενη κυβέρνηση), κατάφερε να το αναμορφώσει βάζοντας τη δική της σφραγίδα η κυβέρνηση και συνεπώς έχει στα χέρια της επενδυτικούς πόρους που ξεπερνούν τα 6 δισ. για την επόμενη τετραετία.

Είπε ότι εδώ και δεκαετίες το πολιτικό σύστημα δεν έχει αντιληφθεί ακόμα την κρισιμότητα του αγροτικού χώρου. Ο αγροτικός χώρος άντεξε στην κρίση, δίνει δουλειές, δίνει προοπτική, η εξαγωγική του απόδοση είναι πάρα πολύ μεγάλη γιατί έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα να παράγει προϊόντα διατροφικής και ποιοτικής αξίας μεγάλης.

«Χρειαζόμαστε μια σύγχρονη αντίληψη για τον αγροτοδιατροφικό χώρο που θα φέρει την ύπαιθρο ως βασικό σημείο αναφοράς μέσα από την υπηρέτηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης», είπε και προσέθεσε: «Σας καλώ να δούμε με μια νέα ματιά την ύπαιθρο, να έρθουμε σε ουσιαστική επαφή με την κοινωνία της περιφέρειας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.