ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στ. Κοντονής: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πέσει σε απόλυτη ανυποληψία εδώ και 10 χρόνια»

Στ. Κοντονής: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πέσει σε απόλυτη ανυποληψία εδώ και 10 χρόνια»

Η πάταξη της διαφθοράς και στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν και παραμένει στόχος της κυβέρνησης, τονίζει σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

 Ο ίδιος δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος για την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA) να ορίσει διοικούσα επιτροπή «εξομάλυνσης» στην ΕΠΟ με στόχο να εναρμονίσει το καταστατικό της, να βρει εκλογικό σύστημα και να προβεί σε αλλαγές θεσμών.

Χαρακτηρίζει «θετικές» τις εξελίξεις και σημειώνει πως η κυβέρνηση από την πλευρά της θα βοηθήσει σε όποια κατεύθυνση της ζητηθεί με στόχο «την Άνοιξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, την οποία επιθυμούν όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι».

Εξηγεί πως όλα αυτά συμβαίνουν «γιατί ακριβώς το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πέσει σε απόλυτη ανυποληψία», η οποία «προκύπτει από το τι οικοδομήθηκε τώρα 10 χρόνια… ίσως και παραπάνω», ενώ τονίζει πως η προσπάθεια της κυβέρνησης στο θέμα της πάταξης της διαφθοράς είναι παντού, είναι συνεχής, είναι αταλάντευτη και αποφασιστική.

Θεωρεί ότι η ΕΠΟ δεν δικαιούται να καταγγέλλει κανέναν, γιατί «αν κοιταχτεί στον καθρέφτη η διοίκησή της, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να… σηκωθούν και να φύγουν από εκεί. Αρκετό κακό έκαναν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο κ. Κοντονής αναφέρεται επίσης στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που όπως εξηγεί είναι ήδη έτοιμο, ενώ μιλάει για επέκταση του προγράμματος μαζικού αθλητισμού («Αθλητισμός για όλους») σε περισσότερους δήμους της χώρας, καθώς «η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών βρίσκει μία διέξοδο στην οργανωμένη άθληση» και αυτό «μας γεμίζει χαρά, αλλά μας δημιουργεί και υποχρεώσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούμε και θα το κάνουμε».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αποκαλύπτει επίσης πως ακόμη και σήμερα το υπουργείο λαμβάνει δικαστικές εντολές πληρωμών για χρέη προς εργολάβους για Ολυμπιακά έργα του 2004 τα οποία έμειναν απλήρωτα, εξηγώντας πως αυτό θα «πρέπει να αξιολογηθεί από όλους για τον τρόπο που χειρίστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αυτές τις καταστάσεις».

Τέλος, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί την προσπάθεια της κυβέρνησης στην υπόθεση της ανάταξης του κόσμου της εργασίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης από όπου του ζητήσει ο πρωθυπουργός, ενώ αναφέρεται και στην «ανακατανομή του πλούτου» που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, με στόχο «να ανακουφιστούν όλοι εκείνοι οι οποίοι έχουν υποστεί μεγάλη μείωση του εισοδήματός τους από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοσε και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.