ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΚΟΛΑΣΗ: Το ΣτΕ δέχθηκε επί της αρχής τις προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες!

ΚΟΛΑΣΗ: Το ΣτΕ δέχθηκε επί της αρχής τις προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες!

Mε ψήφους 15 έναντι 9 το ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών και ακύρωσε τον διαγωνισμό της κυβέρνησης. 

Συγκεκριμένα η διευρυμένη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, των συμβούλων Επικρατείας, με πλειοψηφία, 16 έναντι 9, έκρινε

1. Το βάσιμο,

2. το έννομο συμφέρον και

3. το παραδεκτό

των αιτήσεων ακυρώσεων των τηλεοπτικών σταθμών. Η Ολομέλεια προχώρησε ήδη στην ουσία της υπόθεσης επί των συνταγματικών και νομικών ζητημάτων που έχουν προκύψει.

Ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου, ξεκίνησε ήδη και αναπτύσσει την εισήγησή του επί της ουσίας της υπόθεσης. Σύμφωνα με αντιπολιτευτικούς κύκλους, είναι πλέον μονόδρομος για τους Συμβούλους Επικρατείας, κατά το δεύτερο αυτό σκέλος, να κρίνουν αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, με τον οποίο αφαιρέθηκαν οι αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών και εκχωρήθηκαν στην κυβέρνηση και συνεπώς να κηρυχθεί παράνομος ο διαγωνισμός στον οποίο έχει ποντάρει πολιτικά, τόσα πολλά η κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και μόνο ότι υπάρχει πλέον ισχυρή πιθανότητα να γίνουν δεκτές επί της ουσίας πλέον οι προσφυγές, δηλαδή να ακυρωθεί ο νόμος, δημιουργεί ένα ασφυκτικό πολιτικό σκηνικό για την κυβέρνηση, που θα εξελιχθεί σε πολιτική κόλαση, αν τυχόν ακυρωθεί τελικά ο νόμος. Με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.