ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κρέτσος: «Δεχόμαστε μιντιακή τρομοκρατία- Εκβιάστηκαν οι δικαστές για την απόφαση του ΣτΕ»

Κρέτσος: «Δεχόμαστε μιντιακή τρομοκρατία-  Εκβιάστηκαν οι δικαστές για την απόφαση του ΣτΕ»

Για εκβιασμό δικαστών και άλλων δημοσίων λειτουργών για την υπόθεση της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά μίλησε ο γ.γ. Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Συνεχίζοντας το μπαράζ των επιθέσεών του κατά της Δικαιοσύνης, των ΜΜΕ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ, Κρέτσος υποστήριξε πως δεν ήταν μόνο οι δικαστές αυτοί που εκβιάστηκαν, αλλά και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί που ενεπλάκησαν στη διαδικασία. Σημείωσε δε εκ νέου ότι «και οι δικαστές δεν είναι υπεράνω κριτικής».

Σε συνέντευξή του ο κ.Κρέτσος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υφίσταται «επί οκτώ μήνες μιντιακή τρομοκρατία» και πρόσθεσε: «Μόνο στην κακομοίρα την ΕΡΤ έριξαν μαύρο».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του γ.γ. Ενημέρωσης στο ερώτημα πόσα κανάλια χωρούν στο τηλεοπτικό φάσμα. Οπως είπε, με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η κυβέρνηση, είναι δυνατόν να εκπέμψουν «το πολύ 6-7 HD κανάλια».

Αναφερόμενος στη ρύθμιση που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση είπε ότι «μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός, αν συμφωνούν οι άλλοι ότι τα κανάλια πρέπει να εκπέμπουν δωρεάν, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Ο νόμος θα προβλέπει ότι θα υπάρχει αντίτιμο για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, ελπίζουμε ότι θα γίνει γρήγορα ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ και δεν θα υπάρξει 2ος χρόνος».

Παρότι δεν έχει προσδιοριστεί το τίμημα, ο κ. Κρέτσος αναφέρθηκε στον διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ: «Εχουμε ένα μέτρο από το διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Προβλέπονταν ετήσια έσοδα για το Δημόσιο της τάξης των 25 εκατ. το χρόνο. Αυτό το ποσό είναι ένα μέτρο σύγκρισης». Πρόσθεσε, δε, ότι πλέον η κυβέρνηση θα δώσει άδεια προσωρινής λειτουργίας, χωρίς όμως, να κάνει σαφή αναφορά σε πόσα κανάλια.

Επίθεση στη ΝΔ

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγόρησε ότι δεν έχει συναινέσει στην συγκρότηση του ΕΣΡ τέσσερις φορές. Κάλεσε δε την αξιωματική αντιπολίτευση να προσέλθει στην επόμενη Διάσκεψη των Προέδρων, που προγραμματιστεί για την Δευτέρα, ώστε να συσταθεί το ΕΣΡ, για να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια από τις πολλές επιθέσεις του γ.γ. Ενημέρωσης στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Κρέτσος είχε δηλώσει μετά την απόφαση του ΣτΕ ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι «δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές», είχε χαρακτηρίσει την απόφαση του ΣτΕ ως «ριφιφί», είχε κατηγορήσει το ανώτατο δικαστήριο για «αλαζονεία» έναντι των πολιτών, ενώ σήμερα σε άρθρο του στην efsyn είχε υποστηρίξει ότι «η απόφαση του ΣτΕ είναι νίκη των ολιγαρχών και του σάπιου παλιού συστήματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.