ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε εξέλιξη συνάντηση Β.Πολύδωρα με Αλ.Τσίπρα – Θα είναι ο νέος υποψήφιος για πρόεδρος του ΕΣΡ; (upd)

Σε εξέλιξη συνάντηση Β.Πολύδωρα με Αλ.Τσίπρα – Θα είναι ο νέος υποψήφιος για πρόεδρος του ΕΣΡ; (upd)

Ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βύρων Πολύδωρας, φαίενται να έχει συνάντηση αυτή τη στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βύρων Πολύδωρας μπορεί να είναι νέος υποψήφιος για πρόεδρος του ΕΣΡ

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε λίγο πριν τις 12 ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος πιθανότατα θα είναι το πρόσωπο έκπληξη που ετοιμάζεται να προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ όπως διέρρεε νωρίτερα κυβερνητική πηγή  στη διάσκεψη των προέδρων το απόγευμα της Δευτέρας.

Η ίδια πηγή δήλωνε ότι με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται η πρόθεση της κυβέρνησης για συναινετική συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής.

«Η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή» συμπληρώνει η ίδια κυβερνητική πηγή, η οποία επισημαίνει ότι ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.

Τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού, καταλήγει η ίδια πηγή.

ΝΔ: Η κυβέρνηση να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια

Η απάντηση της ΝΔ ήταν άμεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί την κυβέρνηση για «επικοινωνιακά παιχνίδια» και να την καλεί να προχωρήσει σε αντικατάσταση του νόμου Παππά με νόμο «που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και καταργούσε ο νόμος Παππά.

Επομένως τις επόμενες ημέρες ο νόμος Παππά πρέπει να αντικατασταθεί από νόμο που θα υλοποιεί αυτά που το Σύνταγμα προβλέπει, ώστε αμέσως μετά να συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κυβέρνηση, έστω και μία φορά, ας αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ας εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.