ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έντονες διαμαρτυρίες από συνδικαλιστές σε παρουσία του Γ. Κατρούγκαλου στο ΙΚΑ (βίντεο)

Έντονες διαμαρτυρίες από συνδικαλιστές σε παρουσία του Γ. Κατρούγκαλου στο ΙΚΑ (βίντεο)

Μικρή ένταση σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου σε συνέδριο του ΙΚΑ. Όταν ανέβηκε στο βήμα ο υπουργός συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ άπλωσαν πανό με αίτημα να μην καταργηθεί το ΙΚΑ και γιούχαραν τον κ. Κατρούγκαλο.

Ο κ. Κατρούγκαλος απευθυνόμενος στους διαδηλωτές είπε αρχικά «άλλα τα επιχειρήματα και άλλα τα σφυρίγματα» και στη συνέχεια προσπάθησε να τους καθησυχάσει λέγοντας ότι «όλα θα γίνουν καλώς με τον ΕΦΚΑ» και ότι «θα είναι προς συμφέρον όλων». 

«Ήταν μια κίνηση που έπρεπε να γίνει για να δείξουμε τη διαφοροποίησή μας. Ο ΕΦΚΑ είναι ο Δούρειος Ίππος που θα φέρει όλους τους συνταξιούχους προς τα κάτω. Η θέση μας είναι να υπάρχουν τρια διαφορετικά ταμεία, δεν γίνεται όλα να στοιβαχτούν σε μια κατηγορία» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ εργαζομένων στο ΙΚΑ Νίκος Κεκές.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος έκανε λόγο για σημαντικές περικοπές στο συνέδριο, επισημαίνοντας ότι στις νέες συντάξεις με αποδοχές 1.500 ευρώ στα 30 χρόνια ασφάλισης προκύπτει σύνταξη 780 ευρώ (έναντι 870 ευρώ αρχικά).

Στα 35 χρόνια η νέα σύνταξη θα είναι 895 ευρώ αντί 1.070 ευρώ και για 40 χρόνια θα είναι 1.026 ευρώ αντί 1.260 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.