ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το who is who των νέων προσώπων στην Κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα (φωτό)

Το who is who των νέων προσώπων στην Κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα (φωτό)

Με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η σύνθεση της Κυβέρνησης αλλάζει ριζικά σε μερικά υπουργεία. 

Ποιοι είναι όμως οι νέοι επικεφαλής που καλούνται να «βγάλουν το φίδι από την τρύπα» και το σημαντικότερο, έχουν τις απαραίτητες περγαμηνές για να επιτύχουν κάτι τέτοιο;

Δείτε αναλυτικά το who is who:

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}

Ποιός είναι ο Κώστας Γαβρόγλου  Ποιός είναι ο Κώστας Γαβρόγλου

Ο νέος υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου γεννήθηκε το 1947 στην Κωνσταντινούπολη. Είναι βουλευτής Επικρατείας και ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας των Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει σπουδάσει στα Πανεπιστήμια Lancaster και Cambridge και Λονδίνου από όπου έλαβε το διδακτορικό του. Είναι επίσης: Ερευνητής και διδάσκων σε Cambridge, Harvard, Boston University, Istanbul Teknik Universitesi, Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Dibner Institute for the History of Science, Chemical Heritage Foundation, Centre Alexandre Koyre.

Έχει διατελέσει:

Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Ιστορικών Αρχείων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1995 έως το 2014. Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2014 έως το 2014.

Είναι επίσης:

Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννου Σ. Λάτση, Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Ανθρωπιστικών Επιστημών. Μιλάει: Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά.

Είναι από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς. Ήταν γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου Βοηθών Επιμελητών 1980-1981, μέλος διαφόρων επιτροπών για θέματα εκπαίδευσης του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 1982-1986.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου  Ποιός είναι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι ένας διακεκριμένος οικονομολόγος και ο άνθρωπος ο οποίος θεωρείται ένα από τα think tank της κυβέρνησης.

Μπορεί να είναι ένα μη προβεβλημένο πρόσωπο αλλά ο καθηγητής της έδρας Οικονομικών Jerome Levy, Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι μέλος των Συντακτικών Επιτροπών περιοδικών όπως το Review of Income and Wealth, καθώς και οργανισμών όπως το Οικονομικό Κλαμπ της Νέας Υόρκης, η Ελληνοαμερικανική Ένωση Τραπεζιτών, και η Επιτροπή Bretton Woods.

Μάλιστα, η περίφημη φράση του Αλέξη Τσίπρα “Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ” ανήκει στον ίδιο ο οποίος είχε δηλώσει το Φεβρουάριο του 2012, “you need something similar to the Marshall Plan”.

“Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ. Πρέπει να δοθεί χρόνος και ανάσα στην ελληνική οικονομία για να μπορέσει να ξαναπάρει μπρος και όχι να τη διαλύσουμε οριστικά με το νέο πακέτο μέτρων των 13 δισ. ευρώ. Η ανάσα αυτή θα πρέπει να δοθεί σε συμφωνία με τους πιστωτές”, είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος  Ποιος είναι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ο 34χρονος δικηγόρος και μέχρι σήμερα επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διαδέχεται την Όλγα Γεροβασίλη, στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα.

Γνωρίστηκε με τον Αλέξη Τσίπρα όταν ο πρωθυπουργός ήταν γραµµατέας της Νεολαίας του Συνασπισµού, θέση στην οποία τον διαδέχτηκε το 2005.

Αμέσως μετά υπηρέτησε ως νομικός σύμβουλος του αρχηγού του κόμματος, ενώ ήταν ένας από τους εμπνευστές της καμπάνιας του «αύριο», της «ελπίδας» και της υπόσχεσης για «αλλαγή» κόντρα στην καμπάνια εκφοβισμού της Ν.Δ. για τις εκλογές του Ιανουαρίου το 2015.

Ο 34χρονος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε επίσης αναλάβει ως νομικός και επικεφαλής αρμόδιας επιτροπής να μελετήσει όλο το νομικό πλέγμα που αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Τελείωσε μεταπτυχιακό στην φιλοσοφία του Δικαίου στην ίδια σχολή. Υποψήφιος Διδάκτορας της Θεωρίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Από το 2000 μέχρι το 2004 υπήρξε ενεργό μέλος του Δικτύου Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων. Συμμετείχε στις διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ το 2002 στη Φλωρεντία, καθώς επίσης και στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα το 2006.

Εκλέχτηκε γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού στο 4ο Συνέδριο της Οργάνωσης το 2005 και επανεκλέχτηκε στο 5ο Συνέδριο το 2007.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας 2005 -2010 και του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα.

Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικό τόμο του Ινστιτούτου Πολιτικού Προβληματισμού «Νίκος Πουλαντζάς», στο περιοδικό Law and Critique, στο περιοδικό Θέσεις, στην εφημερίδα Αυγή και σε άλλες εφημερίδες.”

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}

Σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό που είναι γνωστός για τα… παναθηναϊκά του αισθήματα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού.

Ποια είναι η Έφη Αχτσιόγλου  Ποια είναι η Έφη Αχτσιόγλου

Έχει γεννηθεί το 1985 στα Γιαννιτσά και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου. Η διδακτορική διατριβή της αφορά το Εργατικό Δίκαιο. Ο λόγος για την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία αναλαμβάνει υπουργός Εργασίας μετά τον ανασχηματισμό.

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου, στο υπουργείο Εργασίας.

Ήταν μία από τις… ευχάριστες εκπλήξεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015, ενώ είναι διδάκτορας ερευνήτρια με… πολλά επιστημονικά και κομματικά ένσημα.

Η Έφη Αχτσιόγλου ανήκει στη νέα γενιά των πολιτικών της Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1985 στα Γιαννιτσά Πέλλας και τη γνωρίσαμε στα πολιτικά πράγματα της συμπρωτεύουσας όταν υπήρξαν φήμες ότι μπορεί να είναι υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, στη… λογική της επιλογής του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Αθήνα.

Στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Αχτσιόγλου πέρασε από τα κομματικά όργανα, ενώ μετά τις τελευταίες ευρωεκλογές μετακόμισε στις Βρυξέλλες, όπου ήταν επιστημονική συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η 30χρονη Έφη Αχτσιόγλου ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ, ενώ το 2009 απέκτησε –επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις πολιτικές επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο υπό την επίβλεψη του καθηγητή, Άρι Καζάκου.

Από τα εφηβικά της χρόνια έδειχνε… ανήσυχη και είχε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων. Η ενεργή εμπλοκή της στα κοινά, πάντως, ξεκίνησε στα φοιτητικά της χρόνια, με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και τη μετέπειτα συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ.

Ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για το Αρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ. Επιπρόσθετα, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του Συνασπισμού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πράλληλα, συμμετείχε ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης και στους κινηματικούς αγώνες για τα κοινωνικά, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 15.0px}
p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: center; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}

Ποια είναι η Λυδία Κονιόρδου

Μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες τραγωδούς, η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου είναι η νέα υπουργός Πολιτισμού μετά τον ανασχηματισμό και την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Οκτωβρίου 1953 και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1971 έως το 1974. Το 1977 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Θεάτρου της Άνοιξης» (1977), ενώ συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο σε έργα των Ιονέσκο, Πλαύτου, Δ. Ρώμα και έπαιξε την Αντιγόνη στις Φοίνισσες του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή (1977-1978).

Από το 1978 έως το 1987 ήταν μόνιμο μέλος του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και έπαιξε ρόλους σε έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, Γιώργου Λαζάνη και Μίμη Κουγιουμτζή. Πήρε μέρος ως Κορυφαία του Χορού σε πολλά έργα του αρχαίου δράματος, ενώ έπαιξε την Αθηνά στις Ευμενίδες και την Κλυταιμνήστρα στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή και στον Αγαμέμνονα του Αισχύλου.

Το 1996 σκηνοθέτησε την Ηλέκτρα του Σοφοκλή για το Εθνικό Θέατρο, κρατώντας και τον ομώνυμο ρόλο. Το 1998 έπαιξε στη Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το 2000 στη Γέρμα του Λόρκα και το 2001 στην Ορέστεια.

Από το 1993 έως το 1996 ανέλαβε τη διεύθυνση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου. Έχει διδάξει υποκριτική σε ιδιωτικές σχολές και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, καθώς επίσης και στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Το 2004 πήρε μέρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Παπαιωάννου. Από το 2007 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας. Το καλοκαίρι του 2008 έπαιξε για πρώτη φορά την Μήδεια του Ευριπίδη με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Το καλοκαίρι του 2009 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας ενσαρκώνει το διπλό ρόλο Ηλέκτρας – Κλυταιμνήστρας στις Χοηφόρες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου με συμπρωταγωνιστή τον Νίκο Ψαρρά στο ρόλο του Ορέστη.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 15.0px}

Το 2003 πήρε το Βραβείο «Κάρολος Κουν» Σκηνοθεσίας Ελληνικού Έργου για το έργο «Ίωνας» του Ευριπίδη που παίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο

Ποιος είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης Αυτός είναι ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, είναι ο νέος υφυπουργός αθλητισμού αντί του Σταύρου Κοντονή ο οποίος ανέλαβε το υπουργείο δικαιοσύνης.

Ο 37χρονος δικηγόρος γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ακολούθως έκανε μεταπτυχιακό στην πληροφορική και τις επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης, ενώ ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}

Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού είναι αναπληρωτής συντονιστής του τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Λιάκος

Ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος, ανέλαβε πλέον υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Ηταν το πρόσωπο που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους και θεωρείται από τα πιο καταρτισμένα στελέχη της ελληνικής «ομάδας κρούσης». Εχει μακρά θητεία στον ιδιωτικό τομέα και πολλοί τον χαρακτηρίζουν «δεξί χέρι» του Τσίπρα στα ζητήματα οικονομικής πολιτικής, ενώ και στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο πλευρό του Γιάννη Δραγασάκη.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}

Ποια είναι η Κατερίνα Παπανάτσιου  Ποιά είναι η νέα υφυπουργός Οικονομικών

H νέα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είναι βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Γεννήθηκε στον Αλμυρό στις 7 Μαρτίου 1960. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. 

Είναι οικονομολόγος, εργάστηκε ως προϊστάμενη λογιστηρίου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και αργότερα διατηρούσε λογιστικό/φοροτεχνικό γραφείο.

Η κ.Παπανάτσιου είναι πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας).

Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά.

Εξελέγη Βουλευτής Μαγνησίας το 2015.

Ήταν μέλος του ΚΚΕ. Εντάσσεται στο Συνασπισμού με την ίδρυσή του και συνεχίζει με τη δημιουργία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σήμερα είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Μαγνησία Ασχολήθηκε με τον τομέα της Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και συμμετέχει στο συντονιστικό της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}

Ποιος είναι ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης  Ποιός είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης

Μία νέα είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα είναι εκείνη του Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ο οποίος μετά τον ανασχηματισμό αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός του ΕΜΠ, εκπαιδευτικός στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου. Κατοικεί στον Πύργο από το 1988.

Συμμετέχει ενεργά στο συν¬δικαλιστικό κίνημα, έχοντας διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας, καθώς και αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ) Ηλείας. Δραστηριοποιείται στα αυτοδιοικητικά πράγματα του νομού μας από το 2006 με την κίνηση «Ηλεία των Πολιτών» και από το 2010 με την «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας».

Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του. Εκλέχτηκε βουλευτής Ηλείας στις εκλογές του 25 Γενάρη 2015.

Ποιος είναι Νικόλαος Μαυραγάνης

Ένα νέο πρόσωπο από το “στρατόπεδο” των συγκυβερνούντων Ανεξαρτήτων Ελλήνων ράβει… υπουργικό κοστούμι. Διαβάστε ποιος είναι ο Νικόλαος Μαυραγάνης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης διατήρησε τη θέση του ως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ωστόσο το νέο πρόσωπο στο υπουργείο αυτό είναι ο Νικόλαος Μαυραγάνης, στη θέση του υφυπουργού.

Ο Νικόλαος Μαυραγάνης γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1968 στην Αμάρυνθο, είναι δικηγόρος στο επάγγλεμα και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών.

Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 εκλέχτηκε βουλευτής Ευβοίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ στις επόμενες εκλογές, αυτές του Σεπτεμβρίου του 2015 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εκλέγουν βουλευτή στην Εύβοια.

Ως εκ τούτου, ο Νίκος Μαυραγάνης έχασε την βουλευτική του θέση.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}
p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 2.0px 0.0px; font: 14.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}

Τον Νοέμβριο του 2015 ανέλαβε ειδικός συνεργάτης του υφυπουργού Υποδομών, Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ποιος είναι ο Στέργιος Πιτσιόρλας

Μπορεί να βρέθηκε στο στόχαστρο δυο συναδέλφων του, πλέον, στο υπουργικό συμβούλιο (του Χρήστου Σπίρτζη και του Πάνου Σκουρλέτη) για τους χειρισμούς του ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά φαίνεται πως τον πρωθυπουργό τον έπεισε. Ο λόγος για τον Στέργιο Πιτσιόρλα, που από την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ γίνεται υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 2.0px 0.0px; font: 14.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}

Ο Αστέριος (Στέργιος) Πιτσιόρλας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955, είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ήταν ως οργανωτικό στέλεχος του Ρήγα στη Θεσσαλονίκη, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ, του ΣΥΝ και ένας από τους ανθρώπους που θεωρούνταν πολύ κοντά στον Λεωνίδα Κύρκο αλλά και στον Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Άσκησε τη δικηγορία από το 1982 έως το 2004, ενώ για το διάστημα 1991-1993 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος με αντικείμενο την αξιολόγηση Μεσογειακών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων (ΜΟΠ) Ανατολικής και Κεντρικής Ελλάδος.

Από το 2010 δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο των ΑΠΕ ως μέλος ΔΣ και Πρόεδρος των εταιρειών «Αιολικό Πάρκο Μαυροβούνι ΑΕ» και «Αιολική ΖΑΡΑΚΑ ΚΟΥΠΙΑ ΑΕ» αντίστοιχα. Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε Πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Stroicentre Real Estate Construction Company AE, ενώ από το 2008 είναι Πρόεδρος των εταιρειών MED SEA HEALTH AE και ΜΑRE VILLAGE AE με αντικείμενο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση τουριστικού επενδυτικού σχεδίου στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έχει πλήθος δημοσιεύσεων για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, εξωτερικής πολιτικής, πολιτικού συστήματος και θεσμών καθώς και κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων.

Διαθέτει πλούσια εμπειρία σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, πολιτικής επικοινωνίας, σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Ανέλαβε την προεδρία του Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων τον Μάρτιο του 2015.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}
p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: center; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}
p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: center; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 14.0px}
p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 15.0px}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.