Στ. Κοντονής: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης υπήρξε πολύ παραγωγικό – Mετά την β’ αξιολόγηση, η επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης»

Στ. Κοντονής: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης υπήρξε πολύ παραγωγικό – Mετά την β’ αξιολόγηση, η επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης»

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος παραδίδοντας το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Σταύρο Κοντονή υπογράμμισε ότι το υπουργείο δεν παρεμβαίνει στην απονομή της δικαιοσύνης τονίζοντας ότι «το έργο του υπουργείου, όπως το αντιλαμβάνομαι προσωπικά αφορά την παραγωγή νομοθεσίας, την απονομή δικαιοσύνης και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Οι ελάχιστες παρεμβάσεις ήταν όσες προβλέπονται από το Σύνταγμα» τόνισε για να προσθέσει ότι «η Δικαιοσύνη είναι εξαιρετικά σημαντική σε περιπτώσεις οικονομικής ανάπτυξης και ύφεσης και παρουσίασε αναλυτικά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και το έργο του στο υπουργείο.

Μεγάλο βάρος να παραλαμβάνω το υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Νίκο Παρασκευόπουλο, είπε ο νέος υπουργός Σταύρος Κοντονής και τόνισε ότι θα συνεχίσει το έργο του.

Ο κ. Κοντονής ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και τόνισε: «Με βάση τις οδηγίες του πρωθυπουργού πρέπει να τελειώσουμε με τη δεύτερη αξιολόγηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης υπήρξε ένα πολύ παραγωγικό υπουργείο», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, το υπουργείο θα ασχοληθεί με την επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων ενώ ευχαρίστησε τους Έλληνες δικαστές. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική ειρήνη όταν υπάρχει σωρεία υποθέσεων που δεν έχουν εκκαθαριστεί» είπε.

Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο που έχει γίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα, όπως επίσης έκανε εκτενή αναφορά στα εκκρεμή νομοθετήματα του υπουργείου, τα έργα που έγιναν στις φυλακές της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η αποσυμφόρηση των φυλακών δεν επιτεύχθηκε όσο θα έπρεπε αλλά φθάσαμε στις 9.500 κρατουμένους (από 11.800) κάτι που είναι σημαντικό και πρόσθεσε ότι το βραχιολάκι δεν είχε  τα επιθυμητά αποτελέσματα.   

Ακόμη, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι σταθερή του πολιτική ήταν να απέχει από τις παρεμβάσεις στην  Δικαιοσύνη. Ελάχιστες ήταν οι παρεμβάσεις που έκανα και αυτές ήταν μέσα στο πλαίσια του Συντάγματος και του  νόμου είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Κοντονής, ευχαρίστησε πρωτίστως τον πρωθυπουργό που του ανέθεσε ένα τόσο σημαντικό έργο και προσέθεσε ότι έχει συναίσθηση της ευθύνης και θα κάνει το παν να τα καταφέρει.

Ακόμη, ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι με βάση τις οδηγίες του πρωθυπουργού πρέπει να τελειώσουμε με την δεύτερη αξιολόγηση και προσέθεσε ότι η παρουσία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου θα είναι συνέχεια του έργου που έχει παραχθεί και οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές θα συνεχίσουν χωρίς καμία αλλαγή.

Χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι τελειώνοντας με την δεύτερη αξιολόγηση, αμέσως μετά αρχίζει η διαδικασία επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης. «Μπορεί να είναι η ποιότητα υψηλή για τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά η καθυστέρηση στην εκδοση των δικαστικών αποφάσεων δημιουργεί μείζονα κοινωνικά προβλήματα», ανέφερε ο κ. Κοντονής και προσέθεσε ότι «οι παθογένειες προκλήθηκαν από τον τρόπο που λειτούργησαν τα κόμματα της σημερινής αντιπολίτευσης». «Δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική ειρήνη όταν σωρεία δικών είναι σε εκκρεμότητα και υπάρχει το φαινόμενο που συνιστά οιωνεί αρνησιδικία» πρόσθεσε.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι στις προτεραιότητες του είναι «ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και άλλες μορφές εξωδικαστικής επίλυσης, ώστε σε τρία χρόνια η κατάσταση να έχει βελτιωθεί πραγματικά».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι ο Σταύρος Κοντονής, είναι έμπειρος δικηγόρος και θα συνεχίσει το έργο του κ. Παρασκευόπουλου και τόνισε ότι εκείνος: «Θα κάνει ακριβώς τα ίδια, τα ίδια και περισσότερα», προσθετοντας: «Για να μην πώ τα ίδια και χειρότερα και παρεξηγηθώ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545; min-height: 15.0px}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.