ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δ. Τζανακόπουλος: «Η Εθνική Τράπεζα δεν μπορεί να αγνοεί το βασικό της μέτοχο»

Δ. Τζανακόπουλος: «Η Εθνική Τράπεζα δεν μπορεί να αγνοεί το βασικό της μέτοχο»

Εντείνεται η κυβερνητική πίεση με στόχο την επίλυση της διοικητικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στην Εθνική Tράπεζα, καθώς τα κυβερνητικά στελέχη δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον διευθύνοντα σύμβουλο Λεωνίδα.

Μετά την παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, στο ζήτημα επανήλθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ζήτησε να αποκατασταθεί το χάσμα και υπογράμμισε με νόημα πως «η διοίκηση μιας τράπεζας δεν μπορεί να αγνοεί το βασικό της μέτοχο», δηλαδή το ΤΧΣ.

Αιτία της κρίσης είναι η διαφοροποίηση του διοικητικού συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας αναφορικά με το πρόσωπο του προέδρου που πρότεινε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αν δεν υπάρξουν παραιτήσεις, το ΤΧΣ θα προχωρήσει στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, προκειμένου να αλλάξει τη διοίκηση της τράπεζας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΧΣ ώστε να αποφασίσει πότε θα γίνει η έκτακτη συνέλευση της τράπεζας προγραμματίζεται για τη Δευτέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.