ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μαξίμου σε ΝΔ: Δεν περνούν αρμοδιότητες της ΕΥΠ στον Νίκο Παππά

Μαξίμου σε ΝΔ: Δεν περνούν αρμοδιότητες της ΕΥΠ στον Νίκο Παππά

Θα συνεργάζεται με τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων και δεν θα υπαχθεί σ΄αυτήν και κατ’ επέκταση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής

Για συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων και όχι υπαγωγή της Αρχής στις δικές του αρμοδιότητητες μιλά σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΝΔ σύμφωνα με την οποία στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής περνούν αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εγκαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι «στον ζήλο της να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία προφανώς δεν διάβασε τον συστατικό νόμο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ)».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του Μαξίμου «αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ 4389/2016. Αντιθέτως αυτός (άρθρ. 160, παρ. θ) ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT).

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού καταλήγει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επειδή η ψηφιακή πολιτική και η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, πόσο μάλλον η εθνική ασφάλεια, απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, τεκμηρίωση και νηφάλια προσέγγιση, καλούμε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετείται επί τέτοιων ζητημάτων με την απαραίτητη νηφαλιότητα, προσοχή, και χωρίς ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.