ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΣΥΡΙΖΑ: Η ερώτηση 31 βουλευτών στην υπ. Εργασίας για τα εργασιακά δικαιώματα «ενοικιαζόμενων» εργαζόμενων

ΣΥΡΙΖΑ: Η ερώτηση 31 βουλευτών στην υπ. Εργασίας για τα εργασιακά δικαιώματα «ενοικιαζόμενων» εργαζόμενων

Επισημαίνουν τις αντίξοες συνθήκες εργασίας στα τηλεφωνικά κέντρα των τραπεζών, καθώς υπάρχουν συχνά καταγγελίες για ανακύκλωση του εργατικού προσωπικού, εντατικοποίηση της εργασίας και αδικαιολόγητες απολύσεις

Με αφορμή την απόλυση εγκύου «ενοικιαζόμενης» εργαζόμενης από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Απαιτήσεων Λιανικής Τραπεζικής (ΔΙΔΑΛΤ) της Εθνικής Τράπεζας, 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτουν ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με θέμα τα εργασιακά δικαιώματα «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων σε τηλεφωνικά κέντρα.

Επισημαίνουν τις αντίξοες συνθήκες εργασίας στα τηλεφωνικά κέντρα των τραπεζών, καθώς υπάρχουν συχνά καταγγελίες για ανακύκλωση του εργατικού προσωπικού, εντατικοποίηση της εργασίας και αδικαιολόγητες απολύσεις.

Στη συνέχεια απευθυνόμενοι στην κ. Αχτσιόγλου, ρωτούν τι περαιτέρω νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει το υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπισθούν φαινόμενα καταπάτησης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων στα τηλεφωνικά κέντρα τραπεζών αλλά και γενικότερα σε περιπτώσεις υπενοικίασης εργαζομένων.

Ερωτούν επίσης εάν προτίθεται να επανεξετάσει το νομικό πλαίσιο για τις «ενοικιάσεις» εργαζομένων, ώστε να μην είναι δυνατόν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των εταιρειών να βαφτίζονται ως «έργα» και να ανατίθενται σε εταιρείες «υπενοικίασης» εργαζομένων.

Επιπλέον τονίζουν, ότι η «ενοικίαση εργαζομένων» είναι θεσμός που έχει θεσπιστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, αποτέλεσε και αποτελεί «πολιορκητικό κριό» καταστρατήγησης των εργατικών δικαιωμάτων, με μόνους ωφελούμενους τους εργοδότες.

Τα φαινόμενα καταπάτησης βασικών εργασιακών δικαιωμάτων στα τηλεφωνικά κέντρα τραπεζών είναι συχνή πρακτική στις εταιρείες«ενοικίασης» εργαζομένων, που εμφανιζόμενες ως εργολαβικές στην πραγματικότητα προβαίνουν σε δανεισμό εργαζομένων και έτσι δεν υπόκειται σε καμία νομοθετική ρύθμιση, ούτε αυτή που ισχύει για τις Ε.Π.Α. (Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης), συμπληρώνουν στην ερώτησή τους οι 31 βουλευτές.

Οι βουλευτές που καταθέτουν την ερώτηση είναι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καββαδία Αννέτα, Ακριώτης Γεώργιος, Αντωνίου Χρήστος, Αυλωνίτου Ελένη, Βαρδάκης Σωκράτης, Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Ευσταθία (Έφη), Ζεϊμπέκ Χουσεΐν), Θελερίτη Μαρία, Θεωνάς Ιωάννης, Θηβαίος Νικόλαος, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καραγιαννίδης Χρήστος, Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη), Καστόρης Αστέριος, Κυρίτσης Γεώργιος, Λιβανίου Ζωή, Μορφίδης Κωνσταντίνος, Μουμουλίδης Θεμιστοκλής (Θέμης), Μπαλαούρας Γεράσιμος, Πάλλης Γεώργιος, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Παυλίδης Κωνσταντίνος, Πρατσόλης Αναστάσιος (Τάσος), Ρίζος Δημήτριος, Σκούφα Ελισσάβετ – Μπέτυ, Σπαρτινός Κωνσταντίνος, Σταμπουλή Αφροδίτη, Συρίγος Αντώνιος, Τζαμακλής Χαρίλαος, Τσόγκας Γεώργιος, Ψυχογιός Γεώργιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.