Ν. Τόσκας: «Ο χιώτικος λαός έχει βοηθήσει πάρα πολύ – Κάνουμε ό,τι μπορούμε»

Ν. Τόσκας: «Ο χιώτικος λαός έχει βοηθήσει πάρα πολύ – Κάνουμε ό,τι μπορούμε»

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά δε θα πρέπει κάποιοι να ξεγελιούνται και να νομίζουν ότι οι ακραίοι, που λένε να φύγουν τώρα οι πρόσφυγες από το νησί, προσφέρουν την έτοιμη, την εύκολη λύση για το Μεταναστευτικό» δήλωσε για τα πρόσφατα επεισόδια στη Χίο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Αυτοί που κομίζουν τέτοιες λύσεις, μόνο κακό στον τόπο μπορεί να προσφέρουν και όχι σωτηρία του τόπου. Είναι οι πρόχειρες λύσεις, οι επιπόλαιες και στις οποίες δε μπορεί να στηριχθεί κανένα σχέδιο για την επίλυση προβλήματος» είπε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Θέλει σχέδιο και εφαρμόζουμε σχέδιο, πλην όμως πρέπει να βοηθήσουν και κάποιοι από τις τοπικές κοινωνίες. Δε μπορεί ένα μέρος των ασχολούμενων με την Tοπική Aυτοδιοίκηση ή αν θέλετε και κάποιοι από τις εκκλησιαστικές Αρχές να δημιουργούν προβλήματα στη Χίο. Ένας ηγούμενος εκεί εφάρμοσε ασφαλιστικά μέτρα, για να μας σταματήσει κάποιο κέντρο κράτησης. Και αναρωτιέμαι χωρίς κέντρο κράτησης πού θα πάνε οι προβληματικοί, πού θα πάνε αυτοί που επιστρέφονται στην Τουρκία; Δε δίνεται χώρος, προκειμένου να φύγουν μέσα από την πλατεία οι άνθρωποι και να πάνε λίγο πιο έκκεντρα και να μην υπάρχουν τα προβλήματα. Δε λύνονται έτσι τα προβλήματα. Πρέπει όλοι να συνεισφέρουν, ο χιώτικος λαός έχει βοηθήσει πάρα πολύ, ένας φιλόξενος λαός, δεν πρέπει αυτός ο λαός να αποπροσανατολιστεί και να πειστεί από κάποιους που δε θέλουν καμία λύση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.