ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σ. Κοντoνής: «Kαταστρώνουμε σχέδιο για να μην παιδεύται ο πολίτης με το δικαστήριο του»

Σ. Κοντoνής: «Kαταστρώνουμε σχέδιο για να μην παιδεύται ο πολίτης με το δικαστήριο του»

«Βρισκόμαστε αυτή τη ώρα στην κατάστρωση ενός σχεδίου για να αναστραφεί η πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ένας πολίτης, όταν για να βρει το δίκιο του για υποθέσεις διοικητικής φύσεως αναγκάζεται να περιμένει επί ματαίω, ορισμένες φορές», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής.

Σε συνέντευξη του επισήμανε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται ένα πλέγμα μέτρων που θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των διαδικασιών στα δικαστήρια.

Αυτό, όπως είπε, μπορεί να σημαίνει ότι μια υπόθεση μπορεί να φτάσει στο τέλος της ακόμα και μετά από 15 χρόνια, αλλά όταν έχουμε μια δίκη σε εξέλιξη για 15 χρόνια τότε αυτή η διαδικασία είναι μάταιη και εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η χρονικά απόσταση που χωρίζει τη στιγμή που απευθύνεται ο πολίτης στην δικαιοσύνη και την εξέταση της υπόθεσης.

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι ήδη έχουν προταθεί κάποια μέτρα, «υπάρχει το θέμα του εξώδικου συμβιβασμού, ο εξώδικος συμβιβασμός που ίσχυε μέχρι το 2012 δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ η διαμεσολάβηση που ισχύει από το 12 μέχρι σήμερα δεν έχει αποτελέσματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμη τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση και για τις υποθέσεις των συναινετικών διαζυγίων για να μην έχουμε αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.