Σε καλό κλίμα η πρώτη συνάντηση Ιερώνυμου-Γαβρόγλου

Σε καλό κλίμα η πρώτη συνάντηση Ιερώνυμου-Γαβρόγλου

Καλό κλίμα επικράτησε στη  πρώτη  επίσημη συνάντηση που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος   Ιερώνυμος με τον νέο υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στην Αρχιεπισκοπή

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε  στην Αρχιεπισκοπή συζητήθηκε , όπως ήταν φυσικό το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας.

Ο κ. Γαβρόγλου, κινήθηκε σε αντισυγκρουσιακή γραμμή στο πνεύμα του διαλόγου . Τα επόμενα βήματα θα ξεκινήσουν με αφετηρία τα όσα συμφωνήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το μάθημα των θρησκευτικών εφέτος θα διδαχθεί από τα βιβλία που έχουν διανεμηθεί στους μαθητές . Οι δύο επιτροπές , Πολιτείας και Εκκλησίας θα πραγματοποιήσουν διάλογο σε κλίμα ειλικρινείας και τα συμπεράσματα θα αποτυπωθούν στα νέα βιβλία θρησκευτικών που θα διανεμηθούν στους μαθητές από την ερχόμενη χρονιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 Ο  Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετά το τέλος της συνάντησης είπε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε κλίμα ειλικρίνειας, ενώ ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε την πείρα της Εκκλησίας στο μάθημα των Θρησκευτικών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.