ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέες επαφές Κυβέρνησης-Θεσμών την Δευτέρα – Άκαρπη η σημερινή τηλεδιάσκεψη

Νέες επαφές Κυβέρνησης-Θεσμών την Δευτέρα – Άκαρπη η σημερινή τηλεδιάσκεψη

Νωρίτερα το απόγευμα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών με την συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Εσωτερικών Δημήτρη Παπαδημητρίου, της υπουργού Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, καθώς και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα ανοικτά ζητήματα της β’ αξιολόγησης, εν όψει του Euro Working Group την προσεχή Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι το υπουργείο επανέλαβε τις γνωστές σε όλους θέσεις, ενώ, στη διάρκεια της συζήτησης και οι δύο πλευρές ζήτησαν διευκρινίσεις επί σειράς θεμάτων.

Ναυάγησε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τα εργασιακά. Σύμφωνα με πληφορίες, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου εργασίας, «δεν μετατοπίστηκε η στρατηγική μας. Θα συνεχίζουμε να προβάλλουμε τις απόψεις μας έως ότου δούμε ότι και οι δανειστές περάσουν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Γιατί έως τώρα δεν το έχουμε δει». Τη Δευτέρα οι συναντήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα, στα εργασιακά διαπιστώνεται τεράστιο χάσμα με το ΔΝΤ και μικρότερες διαφορές με τους εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών.

– Η ελληνική πλευρά συνεχίζει να υπερασπίζεται την θέση της ότι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αποτελούν κομμάτι των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών.

– Στις ομαδικές απολύσεις οι δανειστές εμμένουν στην πλήρη απελευθέρωση. Η ελληνική πλευρά τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αλλαγή στα όρια και το καθεστώς της προέγκρισης.

– Η πλευρά του ΔΝΤ επιμένει επίσης στην θέσπιση του lock out.

Τα πράγματα όμως είναι σχεδόν προαποφασισμένα. Την Δευτέρα αναμένεται ότι το κείμενο θα μιλά για «μεγάλη πρόοδο» αλλά θα αφήνει ανοικτά τουλάχιστον τις αλλαγές στα Εργασιακά θέματα, στις ιδιωτικοποιήσεις (βλέπε ΔΕΗ) και τις ρυθμίσεις για υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.

Μεγάλο αγκάθι φέρεται να είναι η επέκταση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων από 5% σε 10% χωρίς προέγκριση από την κυβέρνηση αλλά και η επαναφορά και επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Οι επαφές θα συνεχιστούν τη Δευτέρα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.