ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φόβοι στο Μέγαρο Μαξίμου για τα νέα μέτρα – Ανοιχτά τα σενάρια των εκλογών

Φόβοι στο Μέγαρο Μαξίμου για τα νέα μέτρα – Ανοιχτά τα σενάρια των εκλογών

Πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου πλανάται ο φόβος όχι μόνο για τα νέα μέτρα που αναμένεται να έρθουν αλλά για εκείνα του 2018 και για τα επόμενα χρόνια ως αποτέλεσμα του συμβιβασμού για την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με τα σενάρια πρόωρων εκλογών να είναι στο τραπέζι.

Το  παράλληλο μνημόνιο με πρόσθετα μέτρα και μετά το 2018 για να παραμείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένα ενδεχόμενο που φοβίζει την ελληνική κυβέρνηση με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να φέρνει ο ίδιος στο προσκήνιο το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Το αισιόδοξο σενάριο της κυβέρνησης για κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με το ΔΝΤ ως παρατηρητή και στη συνέχεια την επίτευξη συμφωνίας για το χρέος  φαίνεται πως δεν πρόκειται να ευοδωθεί, καθώς τα μηνύματα από το Βερολίνο κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

Ο Γερμανός υπουργός Βόλφανγκ Σόιμπλε επιμένει ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί παράλληλα με την συμφωνία για τη συμμετοχή ή όχι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Είναι γνωστές οι θέσεις του ΔΝΤ τόσο για το χρέος, όσο και για τα πλεονάσματα και με δεδομένο ότι η παρέμβαση για τη ρύθμιση του χρέους δεν θα είναι γενναία, θεωρείται σίγουρο ότι το Ταμείο θα απαιτήσει τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τα επόμενα χρόνια. Αυτά θα πρέπει να αποτυπωθούν στο μνημόνιο που θα συνυπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση, μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου.

Όπως ήδη έχει εκφραστεί στα προαπαιτούμενα του ΔΝΤ είναι η μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για τους σημερινούς συνταξιούχους, καθώς και η κατάργηση πλήθους φοροαπαλλαγών. Το ενδεχόμενο των εκλογών άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός την περασμένη Τετάρτη στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, καταδεικνύοντας την αγωνία και το φόβο του για τις επερχόμενες εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε  την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να κλείσει την αξιολόγηση, αλλά και την άρνησή της να δεχθεί παράλογα μέτρα και απαιτήσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί νέα μέτρα ειδικά αν αφορούν τα έτη μετά το 2018 και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες, αν η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση οδηγηθεί σε ναυάγιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 2.0px 0.0px; font: 14.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}
p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; text-align: center; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #e4af0a; min-height: 15.0px}

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.