ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γ. Δραγασάκης: Ποιον συμφέρει η εκτροπή από τους στόχους;

Γ. Δραγασάκης: Ποιον συμφέρει η εκτροπή από τους στόχους;

«Μια θετική απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και ελπίδας» σχολιάζει ο Γιάννης Δραγασάκης, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, παρουσιάζοντας το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ευρώπη, με αφορμή το επικείμενο δημοψήφισμα στην Ιταλία, αλλά και τις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία.

Αφού παραθέσει τα λεγόμενα του Μάριο Ντράγκι, πως μια μόνιμη λύση στο θέμα του ελληνικού χρέους θα ήταν προς όφελος της Ευρώπης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολιάζει το γεγονός πως την αβεβαιότητα στο θέμα της αξιολόγησης την προκαλεί κυρίως, η στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η εμμονή κάποιων χωρών που θεωρούν ότι πρέπει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα πάσει θυσία.

«Το 2010 το ΔΝΤ ήρθε στην Ευρώπη διότι -έτσι ελέχθη- η ΕΕ δεν ήταν έτοιμη, ούτε διέθετε τους αναγκαίους πόρους, θεσμούς και μηχανισμούς. Τότε η Ελλάδα πλήρωσε όχι μόνο τη δική της κρίση, αλλά και την έλλειψη ετοιμότητας της ΕΕ για να διαχειριστεί μια διευρυνόμενη κρίση, που, όπως αποδείχτηκε δεν ήταν μόνο ελληνική. Τώρα ορισμένοι ζητούν η Ελλάδα να πληρώσει πάλι, αυτή τη φορά την αυτοπαγίδευση της Ευρώπης σε μια επιλογή χωρίς προοπτική. Την επιλογή ότι το ΔΝΤ πρέπει να μείνει μόνιμα στα ευρωπαϊκά πράγματα» τονίζει ο κ. Δραγασάκης.

Εν συνεχεία αναλύει περισσότερο τα παραπάνω, παραθέτοντας στην άποψη ότι ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστεί η Ευρώπη το ΔΝΤ στο θέμα του ελληνικού χρέους, θα αποτελέσει «μπούσουλα» για πιθανό μελλοντικό χρέος άλλων χωρών. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η Ελλάδα για μια ακόμη φορά γίνεται το πεδίο στο οποίο συγκρούονται ευρύτερα συμφέροντα και επιδιώξεις και διαμορφώνονται τάσεις για τις μελλοντικές εξελίξεις». Βέβαια, σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη «αυτή η διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος δημιουργεί ευρύτερων συνεργασιών και συμμαχιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σχολιάζοντας ότι «η οικονομία ανακάμπτει πιο δυναμικά απ’ ό,τι ανέμεναν και οι πιο αισιόδοξοι» αλλά και ότι «στο μέτωπο του χρέους υπάρχει πρόοδος», τονίζει ότι τη Δευτέρα, η μόνη δυνατή επιλογή είναι να ληφθούν αποφάσεις για να βγει η Ελλάδα στις αγορές το 2018, με μια δοκιμαστική περίοδο να ξεκινάει ήδη από το 2017, με μοναδική προϋπόθεση το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.