Ανακοίνωση μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από κακοκαιρία ανακοίνωσε ο Β. Αποστόλου (φωτό)

Ανακοίνωση μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από κακοκαιρία ανακοίνωσε ο Β. Αποστόλου (φωτό)

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’; color: #454545}

Χθες, κατά την επίσκεψή του στην Λέσβο ο Yπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές βροχοπτώσεις αγροτών στα κεντρικά και τα δυτικά του νησιού.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις μεγάλες ζημιές, ιδιαίτερα των κτηνοτρόφων και των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων, και να συνεργαστεί σε ένα πολύ δημιουργικό και συναινετικό κλίμα με την Περιφέρεια, την Αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς βουλευτές και τους φορείς του νησιού.

Πέραν της αυτονόητης επίσπευσης της διαδικασίας καταγραφής προκειμένου να υπάρξει άμεση αποζημίωση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, ο κ. Αποστόλου ανέφερε ως  βραχυπρόθεσμα και άμεσα ανακουφιστικά μέτρα τις πληρωμές συμπληρωματικών ενισχύσεων μέσα από το κονδύλι που αφορά τον γαλακτοκομικό τομέα, συνολικού ύψους  1,65 εκατ. ευρώ, το 85% του οποίου αφορά στη Λέσβο και θα κατανεμηθεί στους κτηνοτρόφους.

Όπως ανέφερε επιπλέον ο κ. Αποστόλου, ειδικά για την περίπτωση της Μυτιλήνης, την 1η Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πληρωμή της Βιολογικής Γεωργίας έτους 2013 για 941 δικαιούχους, ύψους 3.031.285,26 €. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να «ανοίξει» η εφαρμογή για την καταχώρηση αιτημάτων Βιολογικής Γεωργίας έτους 2014. Τέλος, έως τα τέλη του έτους αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης, αλλά και οι υπόλοιπες πληρωμές για το “πρασίνισμα”, το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης κλπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.