ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Π. Σκουρλέτης: «Με νέα μέτρα θα τιναχθούν όλα στον αέρα – Δεν χρειαζόμαστε το ΔΝΤ»

Π. Σκουρλέτης: «Με νέα μέτρα θα τιναχθούν όλα στον αέρα – Δεν χρειαζόμαστε το ΔΝΤ»

Την άποψή του ότι δεν είναι απαραίτητη η παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, επανέλαβε με δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης ένα μόλις 24ωρο μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup και των αποφάσεων που ελήφθησαν τόσο για το χρέος, όσο και για τη 2η αξιολόγηση.

Ο κ. Σκουρλέτης είχε δηλώσει και την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν θεωρεί απαραίτητη την παρουσία του Ταμείου, εκδηλώνοντας ανοιχτά την αντίθεσή του σε όσα απαιτούνται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, την ίδια στιγμή που ο υπουργός Οικονομίας, κ. Παπαδημητρίου, εκφράζοντας τη γραμμή της κυβέρνησης, δήλωσε πως είναι απαραίτητη η παρουσία του IMF.

Μιλώντας σε ρ/σ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «η αξιολόγηση κατά ένα μεγάλο βαθμό έχει ουσιαστικά συμφωνηθεί κατά 95%. Δεν είναι προϋπόθεση το να παραμείνει το ΔΝΤ για τη συνέχιση του προγράμματος. Το ΔΝΤ δεν ήταν μέχρι τώρα στο πρόγραμμα, είχε τον ρόλο του παρατηρητή. Και κατά την εντελώς προσωπική μου άποψη καλύτερα να μην μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, διότι αυτό θα σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας συμβιβασμός ανάμεσα στις δικές του απόψεις και στις απόψεις των Ευρωπαίων δανειστών μας, πράγμα που ενδεχομένως να είναι και εις βάρος μας»

«Έχει γίνει ένα θετικό βήμα, έχουμε κάποια βραχυπρόθεσμα μέτρα τα οποία συγκεκριμενοποιηθήκανε όπως είχαν δεσμευθεί οι εταίροι μας με βάση την απόφαση του Μαΐου. Έχουμε μπροστά μας την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά σίγουρα έχουμε λόγους να είμαστε πιο ευχαριστημένοι από ότι πριν από ένα μήνα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν μπορεί να γίνει το επόμενο βήμα χωρίς το ΔΝΤ ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε «έχει κυλίσει ήδη 1,5 χρόνος κατά τον οποίο δεν συμμετέχει το ΔΝΤ με δικό του πρόγραμμα, με δική του συνεισφορά χρηματική. Άρα αυτό έχει συμβεί από την ίδια την πραγματικότητα. Ο κ. Σόιμπλε ήταν αυτός ο οποίος πάντοτε υποστήριζε την παρουσία του ΔΝΤ, φάνηκε τελικά ότι δεν το βλέπουν έτσι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτήν την συγκυρία και να έχουμε μία τέτοια τακτική που δεν θα ενθαρρύνει τη συμμετοχή του ΔΝΤ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εδώ υπάρχει μία αντικειμενική πραγματικότητα που σχετίζεται με τις αντοχές της ίδιας της κοινωνίας αλλά και της οικονομίας. Ούτε η κοινωνία, ούτε η οικονομία αντέχουν επιπλέον μέτρα, έχουμε φτάσει σε ένα οριακό σημείο. Θεωρώ ότι θα τιναχτούν όλα στον αέρα εάν αυτήν τη στιγμή κάτω από διάφορες καραμπόλες υπάρξουν πιέσεις και απαιτήσεις για νέα μέτρα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε μία συζήτηση επιπλέον μέτρων», τόνισε και πρόσθεσε πως «θεωρώ ότι τα εθνικά ζητήματα επιβάλουν πολύ προσεκτικούς χειρισμούς και δεν προσφέρονται για την δημιουργία εντυπώσεων. Δεν συμφωνώ με τη φωτογράφηση από κοινού με στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι «αυτό το ταξίδι ήταν άστοχο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.