ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Χρ. Σπίρτζης: Έδωσε απάντηση σε δημοσιεύματα που κατήγγειλαν «προσλήψεις χωρίς λόγο» στον οργανισμό ΚΤΥΠ Α.Ε.

Χρ. Σπίρτζης: Έδωσε απάντηση σε δημοσιεύματα που κατήγγειλαν «προσλήψεις χωρίς λόγο» στον οργανισμό ΚΤΥΠ Α.Ε.

Εμείς δεν κοιτάμε τα δικά μας παιδιά, εμείς αποκαθιστούμε αδικίες, τονίζει σε επίσημη απάντησή του το υπουργείο Υποδομών σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει από τις προσλήψεις εργαζομένων στον οργανισμό ΚΤΥΠ ΑΕ, Κτηριακές Υποδομές.

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του υπουργείου, προσλαμβάνονται επιπλέον 220 εργαζόμενοι και προστίθενται στα ήδη 330 άτομα που εργάζονται στην ΚΤΥΠ, την εταιρία που προέκυψε μετά την συγχώνευση του ΟΣΚ, της Θέμις Κατασκευαστική και της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσοκομείων.

Ο κύριος Σπίρτζης υιοθέτησε τροπολογία του ΚΚΕ και προσέλαβε εργαζομένους που είχαν προσληφθεί ως συμβασιούχοι το 2007-2008, τονίζεται στην απάντηση και αναφέρεται επίσης πως οι εργαζόμενοι αυτοί έκτοτε συνέχισαν να εργάζονται αδειάλλειπτα στην ΚΤΥΠ, με τις συμβάσεις τους να λήγουν και να ανανεώνονται συνεχώς: «η κυβέρνηση έρχεται να θεραπεύσει για δεύτερη φορά κοινωνικές αδικίες σε βάρος εργαζομένων της ΚΤΥΠ Α.Ε., που δημιούργησε η ρουσφετολογική πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων. Των κυβερνήσεων του παλαιοκομματισμού, που διόριζαν τα δικά τους παιδιά, τα κρατούσαν ομήρους και στη συνέχεια τα απέλυαν οι ίδιοι διαλύοντας δημόσιες  δομές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της απάντησης του υπουργείου επίσης αναφέρεται πως το έργο της εν λόγω δομής είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς «το τελευταίο διάστημα παραδόθηκαν συνολικά πάνω από 50 έργα» και «σε φάση κατασκευής βρίσκονται ακόμη 93 έργα, ενώ η εταιρεία μελετά παράλληλα πάνω από 150 έργα με το δικό της τεχνικό επιστημονικό δυναμικό ».

Αναλυτικά η απάντηση:

«Με την υιοθέτηση της συγκεκριμένης τροπολογίας από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ,  η κυβέρνηση έρχεται να θεραπεύσει για δεύτερη φορά κοινωνικές αδικίες σε βάρος εργαζομένων της ΚΤΥΠ Α.Ε., που δημιούργησε η ρουσφετολογική πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων. Των κυβερνήσεων του παλαιοκομματισμού, που διόριζαν τα δικά τους παιδιά, τα κρατούσαν ομήρους και στη συνέχεια τα απέλυαν οι ίδιοι διαλύοντας δημόσιες  δομές, στον κρίσιμο τομέα των κοινωνικών υποδομών.

Οι κυβερνήσεις του παρελθόντος ήταν αυτές που διόρισαν στην ΚΤΥΠ τους εν λόγω εργαζομένους το 2007 – 2008.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι διοικήσεις των οργανισμών ήταν που ανανέωναν τις συμβάσεις τους κρατώντας τους εργαζόμενους  σε καθεστώς ομηρίας επί χρόνια ολόκληρα μέχρι το 2013, για μερικούς μάλιστα μέχρι και το 2015, και στη συνέχεια τους απέλυσαν.

Οι διοικήσεις των οργανισμών  και οι κυβερνήσεις του χθες οδήγησαν ένα κρίσιμο φορέα κοινωνικής πολιτικής (σχολεία, νοσοκομεία, δικαστικά κτήρια, προσεισμικοί έλεγχοι δημόσιων κτηρίων και σχολείων ) στα όρια της κατάρρευσης, συνενώνοντας χωρίς κανένα σχεδιασμό. τρεις (3) οργανισμούς  σε έναν, χωρίς καμία πρόβλεψη για το απαραίτητο τεχνικό κι επιστημονικό προσωπικό.

Απέλυσαν όσους διόρισαν και στη συνέχεια ανέθεταν  προσεισμικές μελέτες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ γιατί δεν είχαν λέει το απαραίτητο προσωπικό, ως δήθεν ερευνητικά προγράμματα…

Αυτήν την κοινωνική αδικία  σε βάρος της κοινωνίας, των εργαζόμενων, αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού κοινωνικών υποδομών έρχεται να διορθώσει η συγκεκριμένη τροπολογία.

Σε ό,τι  αφορά τέλος στη δραστηριότητα και το έργο του οργανισμού ,που στο ίδιο δημοσίευμα εμφανίζεται περίπου μηδενική,  απλά να σημειώσουμε ότι:

Α. Το τελευταίο διάστημα παραδόθηκαν συνολικά πάνω από 50 έργα.

Β. Σε φάση κατασκευής βρίσκονται ακόμη 93 έργα, ενώ η εταιρεία μελετά παράλληλα πάνω από 150 έργα με το δικό της τεχνικό επιστημονικό δυναμικό . Σημειώνεται ότι η ΚΤΥΠ ΑΕ είναι από τις ελάχιστες δημόσιες υπηρεσίες που εκπονούν μελέτες με το προσωπικό τους, βοηθώντας το έργο των Δήμων και ωριμάζοντας τα κοινωνικά έργα

Γ. Ταυτόχρονα προχωρά σε διαγωνισμούς προμηθειών και εξοπλισμών των σχολείων και των υποδομών υγείας και δικαιοσύνης, στον εντοπισμό και την καταγραφή των αιθουσών ελαφράς κατασκευής που μέχρι πρότινος διατίθεντο χωρίς κανέναν έλεγχο, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να καλύπτουν άλλες ανάγκες ή και να έχουν εγκαταλειφθεί.

Δ. Η εταιρεία είναι επίσης επιφορτισμένη με τον  προσεισμικό έλεγχο όλων των υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και δικαιοσύνης.

Ε. Μόνο εντός του τρέχοντος έτους (2016) και με δεδομένη τη συνεχή μείωση των διαθέσιμων πόρων λόγω της οικονομικής συγκυρίας, η ΚΤΥΠ Α.Ε. έχει ήδη διενεργήσει 12 διαγωνισμούς προϋπολογισμού άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ. Ορισμένα εκ των έργων αυτών έχουν ήδη συμβασποιηθεί.

ΣΤ. Επιπλέον η εταιρεία έχει ήδη ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες  για άλλα 14 έργα τα οποία και είναι έτοιμα προς δημοπράτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την αποκατάσταση της αλήθειας: εμείς δεν διορίσαμε και δεν κοιτάμε τα δικά μας ή τα δικά τους παιδιά. Προχωράμε στην αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών και στη συγκρότηση δημόσιων δομών για την παραγωγή κοινωνικών υποδομών». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.