Στον Ν.Φίλη δεν άρεσε η παρουσία βουλευτών στο Καστελόριζο

Στον Ν.Φίλη δεν άρεσε η παρουσία βουλευτών στο Καστελόριζο

Εθνική συνεννόηση τουλάχιστον για το Κυπριακό ζήτησε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ενώ άφησε αιχμές για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής.

«Έχουν ξαναρχίσει οι συνομιλίες στο Κυπριακό. Οι συνομιλίες αυτές δεν είναι δυνατό να πάνε μαζί με το Καστελόριζο και εννοώ την πρόσφατη εμπειρία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο νησί, μαζί με μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «είναι ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει ένα πλαίσιο για το καλύτερο χωρίς βιασύνη και χωρίς παλινδρόμηση σε εθνικιστικά στερεότυπα».

Αφού σημείωσε ότι στην Κύπρο το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ συνεργάζονται να βρουν λύση, πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεννόηση προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό της Κύπρου, δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Φίλης αναφέρθηκε εμμέσως και στην παρέμβαση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου λίγο πριν τον ανασχηματισμό θέτοντας ζήτημα της Δημοκρατίας και ρωτώντας: «Είναι δυνατόν να αφήσουμε στο απυρόβλητο αυτής της δύσκολης μάχης εξουσίες οι οποίες ευθύνονται και αυτές για τη σημερινή κρίση όπως είναι η εκκλησιαστική εξουσία; Είναι δυνατόν να υποκλινόμαστε και να αφήνουμε όσο αφήνουμε με διάφορες συμβολικού τύπου κινήσεις -και ελπίζω να μην είναι και ουσιαστικές κινήσεις στο μέλλον- να αφήνουμε τη δυνατότητα σε εκκλησιαστικούς παράγοντες να παρεμβαίνουν στη συγκρότηση κυβερνήσεων και προγραμμάτων σπουδών στα σχολεία;».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.