ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δ. Τζανακόπουλος: «Ξεκαθαρίζουμε ότι η 2η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα μέτρα και με αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων»

Δ. Τζανακόπουλος: «Ξεκαθαρίζουμε ότι η 2η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα μέτρα και με αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων»

Για δύο «ανταγωνιστικές» και συγκρουόμενες ρητορικές μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, περιγράφοντας με μεγαλύτερη ευκρίνεια το ιδεολογικό πεδίο πάνω στο οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει τη σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν και η εφαρμοζόμενη πολιτική παραμένει μνημονιακή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε να θέσει και το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες, ως εξής: ποιος θα ωφεληθεί από την ανάκαμψη της οικονομίας που σχεδιάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ποιος από την ανάκαμψη που σχεδιάζει η ΝΔ.

«Εχουν διαφανεί οι διαχωριστικές γραμμές. Είναι περισσότερο σαφείς από ποτέ. Το σχέδιο και ορίζοντας της κυβέρνησης για πρώτη φορά θέτει ως μέγιστη πραγματικότητα την αντιστροφή μιας καταστροφικής πορείας» είπε ο ίδιος για να προσθέσει «Ποιος θα ωφεληθεί από την ανάκαμψη; Αυτό είναι το ερώτημα. Γι’ αυτό και πρέπει να παραμείνει η κυβέρνηση γιατί υπερασπίζεται το συμφέρον των πολλών, του κόσμου της εργασίας των αδύναμων. Από την άλλη, η ΝΔ είναι προσηλωμένη σε σχέδιο που θέλει την Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη».

«Στα χρόνια της καταστροφικής πενταετίας το σχέδιό σας υλοποιήθηκε. Στόχευε στην εκκαθάριση όλων των μη ανταγωνιστικών επιχειρήσεων και στην επιβολή όρων εκμετάλλευσης εργασίας. Μείωση μεριδίου μισθών, νέο καθεστώς κεφαλαιακής συσσώρευσης. Ενός ασύδοτου κεφαλαίου» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Είναι απαραίτητη η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ξέρουμε ότι θα έχουμε απέναντι τον αρχηγό της ΝΔ. Σας εξοργίζει γιατί ο προϋπολογισμός στηρίζει το κοινωνικό κράτος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε τέλος ότι «Οσο και αν η ΝΔ θέλει τον εκτροχιασμό της πορείας, σας ξεκαθαρίζουμε ότι η 2η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς πρόσθετα μέτρα και με αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων. Οι δυσκολίες υπάρχουν και τα εμπόδια είναι υπαρκτά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.