ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τσακαλώτος στο Reuters: «Να έλθουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό,να βάλουμε νερό στο κρασί μας»

Τσακαλώτος στο Reuters: «Να έλθουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό,να βάλουμε νερό στο κρασί μας»

Η Αθήνα θέλει να βάλει τέλος στις δύσκολες διαπραγματεύσεις και στη διαμάχη με τους θεσμούς, μέσω ενός «έντιμου συμβιβασμού», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποδηλώνοντας προθυμία να κάνει παραχωρήσεις στα μέτρα που πρέπει να συμφωνηθούν, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η έλλειψη ευελιξίας από τους θεσμούς θα μπορούσε να πυροδοτήσει το αντιευρωπαϊκό κλίμα στην Ευρώπη.

«Η ελληνική έκφραση είναι ότι θα πρέπει ‘να βάλουμε νερό στο κρασί μας’. Δεν μου αρέσει η έκφραση γιατί δεν συμπαθώ το νερωμένο κρασί, αλλά αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πω, να έλθουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό», σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει ότι περιμένει πως μια συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμμετοχή της Αθήνας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ ως την άνοιξη του 2017, επιτρέποντας δοκιμαστικές εκδόσεις ομολόγων από την Ελλάδα αργότερα εντός του έτους.

Πιθανή καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα μπορούσε να πλήξει την οικονομική ανάκαμψη και την επιστροφή της Αθήνας στις αγορές, αλλά και να τροφοδοτήσει περαιτέρω την άποψη -που συνδέεται ήδη με τα δημοψηφίσματα σε Βρετανία και Ιταλία- ότι η Ευρώπη δεν κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τους πολίτες της.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη λογική μιας επιστροφής στην αβεβαιότητα και τις καθυστερήσεις», σημείωσε.

Στο μεταξύ, πολύ κοντά είναι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων, υποστηρίζουν κοινοτικές πηγές σε συνομιλία τους με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία τους για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Από σήμερα εξάλλου επιστρέφουν σταδιακά στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών, και από αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι επαφές με την κυβέρνηση, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ακανθώδες θέμα» σε πρώτη φάση, παραμένουν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ενώ το χάσμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφορικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα του 2018 – 2019 επίσης παραμένει. Παρά ταύτα, οι ίδιες κοινοτικές πηγές, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφραζαν αισιοδοξία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους είναι πλέον πολύ κοντά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.