Ν.Παππάς: «Να ξεκινήσει το γρηγορότερο δυνατό η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών»

Ν.Παππάς: «Να ξεκινήσει το γρηγορότερο δυνατό η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών»

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στη συνάντηση που είχε σήμερα στο υπουργείο με τη νέα ηγεσία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Ο κ. Παππάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής, Αθανάσιο Κουτρουμάνο και τον Αντιπρόεδρο, Ροδόλφο Μορώνη, με τους οποίους συζήτησαν την ανάγκη ταχείας εφαρμογής κανόνων στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Το υπουργείο έθεσε στη διάθεση του ΕΣΡ κάθε απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Έδωσα στην ηγεσία της Αρχής την προσωπική μου δέσμευση εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι θα έχουν πλήρη υποστήριξη τόσο στο οικονομικό επίπεδο, όσο και σε αυτό του ανθρώπινου δυναμικού. Τους επισήμανα ότι το έργο μας στην κατεύθυνση της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου βρίσκεται κάτω από το άγρυπνο μάτι της ελληνικής κοινωνίας και της ίδιας της Δημοκρατίας, που απαιτούν από εμάς να τρέξουν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό», τόνισε ο κ. Παππάς μετά τη συνάντηση.

Ταυτόχρονα ο υπουργός έθεσε στη διάθεση του ΕΣΡ την Υπηρεσία Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος. Η υπηρεσία αυτή, παρέχει στην Αρχή –χωρίς καμία δική της οικονομική επιβάρυνση- τη δυνατότητα πλήρους και ολοκληρωμένης παρακολούθησης και έρευνας του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος δεκάδων σταθμών.

Επίσης, παρέδωσε στην ηγεσία του ΕΣΡ τα έγγραφα στα οποία ενσωματώνεται ολόκληρη η τεχνογνωσία του διενεργηθέντος διαγωνισμού για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας τα οποία είναι:

1. Προκήρυξη δημοπρασίας και σχετικές διευκρινίσεις.

2. Μελέτη Μηχανισμών Δημοπρασίας για τη Χορήγηση των Τηλεοπτικών Αδειών (των καθηγητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Γ. Κατσουλάκου, Κ. Κορκουμπέτη και Γ. Δ. Σταμούλη).

3. Μελέτη Προσδιορισμού Ελάχιστης Τιμής Εκκίνησης Διαγωνισμού για τη Χορήγηση των Τηλεοπτικών Αδειών (της Deloitte).

4. Οδηγίες για τη Δημοπρασία (όπως παρασχέθηκαν στους υποψηφίους συμμετέχοντες στη δημοπρασία).

5. Εκπαίδευση Διαδικασίας Διεξαγωγής Δημοπρασίας (όπως παρασχέθηκε στους υποψηφίους συμμετέχοντες στη δημοπρασία).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

6. Προπαρασκευαστική Εμπειρογνωμοσύνη για τη Δημοπράτηση Αδειών Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.