ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Στ. Κοντονής: «Καρφιά» κατά «πρωτοβουλίας» για τη μη έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών

Στ. Κοντονής: «Καρφιά» κατά «πρωτοβουλίας» για τη μη έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών

Για παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης των μελών της «Πρωτοβουλίας» κατά της έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών κάνει λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με αφορμή ανακοίνωση της ομάδας.

Όπως τονιζει σε δήλωσή του «δε θα υπήρχε κανένας λόγος να σχολιαστεί η ανακοίνωση της φερόμενης ομάδας “πρωτοβουλίας” για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων υπό κατηγορία πραξικοπηματιών με αφορμή προγραμματισμένη εκδήλωση. Και τούτο γιατί είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να εκφράζει τις απόψεις του είτε ατομικά είτε ως μέλος συλλογικότητας, ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς».

Ο κ. Κοντονής ωστόσο επισημαίνει ότι «είναι απαράδεκτο τα μέλη της “πρωτοβουλίας” να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη ισχυριζόμενοι ότι “είναι γνωστές οι προσπάθειες της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης”, τη στιγμή μάλιστα που από το Συμβούλιο Εφετών, έχουν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις επί του ζητήματος της εκδόσεως  και ουδεμία κυβερνητική δήλωση επί του θέματος έχει υπάρξει καθ’ όλο το χρονικό διάστημα μέχρι της εκδόσεως αμετάκλητων αποφάσεων».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τονίζει ότι η κυβέρνηση σέβεται και εφαρμόζει τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων «και πιστεύουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τα μέλη της “πρωτοβουλίας” πολύ περισσότερο που δια της ανακοινώσεώς τους εκδηλώνουν “τη συμπαράστασή τους στους τίμιους  Έλληνες δικαστές που θα κληθούν σε λίγες μέρες να ασκήσουν το έργο τους”».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με την επιλογή του χώρου της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στα παλαιά κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «είναι προφανές ότι το γεγονός πως σε αυτά η ελληνική στρατιωτική χούντα βασάνιζε ανηλεώς Έλληνες αγωνιστές, μάλλον έγινε για να μην ξεχνάμε πού οδηγούν οι στρατιωτικές δικτατορίες και πώς μεταχειρίζονται οι χουντικοί τους αγωνιστές της αριστεράς και της δημοκρατίας όπου γης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.