Αλ.Τσίπρας: «Κοινή θέληση Ελλάδας – Ουκρανίας για στενότερη συνεργασία στο οικονομικό και πολιτιστικό πεδίο»

Αλ.Τσίπρας: «Κοινή θέληση Ελλάδας – Ουκρανίας για στενότερη συνεργασία στο οικονομικό και πολιτιστικό πεδίο»

Ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο στο Κίεβο, στην κοινή θέληση για στενότερη συνεργασία, όχι μόνο στο οικονομικό πεδίο αλλά και στο πολιτιστικό.

Ιδιαίτερη θέση στις συνομιλίες των δύο αντρών είχε η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες της Ουκρανίας, που κατά κύριο λόγο κατοικούν στην περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο των πρόσφατων συγκρούσεων και για τους οποίους ο κύριος Τσίπρας ζήτησε ειδική μέριμνα από το ουκρανικό κράτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ελλάδα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εξέφρασα την ανησυχία μου για τις συνέπειες της πρόσφατης κλιμάκωσης στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών και δόθηκε έμφαση στην ανθρωπιστική διάσταση στήριξης των ανθρώπων αυτών. Συζητήσαμε για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής εκείνης και συμφωνήσαμε για την ανάγκη τήρησης της εκεχειρίας και την εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.