Χρ, Σπίρτζης: «Τα μεγάλα έργα τα πήρε ο κ. Καλογρίτσας επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

Χρ, Σπίρτζης: «Τα μεγάλα έργα τα πήρε ο κ. Καλογρίτσας επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

«Τον κ. Καλογρίτσα τον βρήκαμε, δεν τον φτιάξαμε εμείς. Τα μεγάλα έργα τα πήρε η κατασκευαστική εταιρία τού συγκεκριμένου επιχειρηματία επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, και επιτέθηκε σε βουλευτές της αντιπολίτευσης που άφησαν αιχμές για σκόπιμες κατατμήσεις μεγάλων έργων, κατηγορώντας τους ότι «ειδικεύονται στο να φτιάχνουν λάσπη αν και δεν είναι οικοδόμοι».

Ταυτόχρονα, τους κάλεσε να περιμένουν το εισαγγελικό πόρισμα που θα εκδοθεί για το τμήμα Κυλλήνη- Βάρδα, σημειώνοντας ότι «θα είναι kinder έκπληξη για τη ΝΔ» μαζί με το πόρισμα για το έργο Πάτρα- Πύργου που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Όπως τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο ίδιος έχει προσφύγει στους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην ανάληψη της 4ης Κοινοπραξίας του οδικού άξονα Πάτρας- Πύργου.

«Επειδή δεν τα είχαν τα στοιχεία για τις κατατμήσεις πήγαμε εμείς και τα καταθέσαμε και στους Επιθεωρητές Έργων και στον εισαγγελέα διαφθοράς. Ωραία είναι η άσκηση λάσπης για την αντιπολίτευση, γιατί μόλις τελειώσει την έρευνα της η εισαγγελία ή εγώ θα πρέπει να παραιτηθώ γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος και πριμοδοτούμε καναλάρχη, τον οποίο χρεωνόμαστε, ή θα πρέπει κάποιοι να κάνουν άρση της βουλευτικής τους ασυλίας και να αναλάβουν την ευθύνη τους, γιατί θα τους έχει γίνει μήνυση για συκοφαντία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης, στην παρέμβαση του, με αφορμή την ενημέρωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάση Βούρδα, διέψευσε ότι υπήρξε απευθείας ανάθεση και τόνισε ότι έγινε διαγωνισμός στον οποίο δόθηκαν εκπτώσεις της τάξεως του 50% και 60% όταν όπως είπε, για την Ολυμπία Οδό οι εκπτώσεις ήταν μηδενικές.

Παράλληλα, κάλεσε τη ΝΔ να κάνει την αυτοκριτική της για τους νόμους που έφτιαξε για τα δημόσια έργα και για τις εκπτώσεις τους, και υπεραμύνθηκε στο να δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς και μικρότερες εταιρίες.

«Δεν πάμε να το δώσουμε σε ένα σχήμα μεγάλων εταιριών το έργο Πάτρα-Πύργος. Δεν θέλουμε να το δώσουμε σε 6 μεγάλες εταιρίες. Αυτή είναι η πολιτική μας. Δεν μπορεί να υπάρχουν δισεκατομμύρια για έργα σε όλη τη χώρα και να τα παίρνουν 6 εταιρίες και ο τεχνικός κλάδος να πεινάει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.