Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην Ουκρανία – Γιατί ήταν απαραίτητο το ταξίδι

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην Ουκρανία – Γιατί ήταν απαραίτητο το ταξίδι

Για την Αθήνα αναχώρησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική αντιπροσωπεία που τον συνόδευε (Ν. Κοτζιάς και Τ. Κουίκ), αφού προηγουμένως συζήτησαν με μέλη της ελληνικής κοινότητας, σε μια συγκινητική συνάντηση.

Κάνοντας τον απολογισμό της διήμερης επίσημης επίσκεψης στο Κίεβο, εκτιμάται ότι για δύο λόγους τουλάχιστον, ήταν απαραίτητο το ταξίδι αυτό. Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με αυτή καθαυτή τη συνάντηση του πρωθυπουργού με το ελληνικό στοιχείο, το οποίο περνά δύσκολα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λόγω της έντασης που επικρατεί.

Οι Έλληνες αυτοί έχουν ακουμπήσει την ελπίδα τους στην Ελλάδα, γιατί είναι η πατρίδα τους αλλά και λόγω της ιδιότητάς της ως μέλους της ΕΕ, έχουν δε αιτήματα, όπως για παράδειγμα την αποστολή ασθενοφόρων. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη κινητοποιηθεί και έχει αποστείλει και αποστέλλει ανθρωπιστική και ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο εκτιμάται ότι ήταν αναγκαίο το ταξίδι αυτό, είναι ότι σε αυτήν τη γωνιά του πλανήτη διακυβεύεται για την επόμενη περίοδο η προοπτική επαναπροσδιορισμού των σχέσεων της ΕΕ, και της Δύσης ευρύτερα, με τη Ρωσία, εφόσον με άλλα λόγια επιλυθεί το ουκρανικό. Αυτονόητο είναι ότι μέσα από τις ευρω-ρωσικές σχέσεις επηρεάζονται και οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.